Erhürman, 2024'te bir erken seçimde ısrarcı

23 Ocak 2024

Güncelleme: 23 Ocak 2024

A
A

“Bu yapıyla bir sene daha devam edersek, artık bu memleket, toparlayamayacağımız bir yere doğru sürüklenir.” diyen Tufan Erhürman, 2024’ün erken seçim yılı olduğunu söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, 2024’ün erken seçim yılı olduğunu yineledi.

BRT’de Levent Kutay’ın konuğu olan Erhürman, 2024 yılında kesinlikle bir erken seçim öngördüğünü belirterek, dün Meclis’te yaşananları hatırlattı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın taşıma izinlerini hukuka uygun yaptığını iddia ettiğini vurgulayan Tufan Erhürman, “Hukuka uygun yaptığın bir şeyi neden iptal etmekten bahsediyorsun?' diye sorduğumda, 'Hükümet sıralarına sorun.' dedi. Normalleşti bu süreç. Bu memlekette yolsuzluk iddiaları aldı başını gidiyor. Sokakta, herkes bizim bildiğimizden fazlasını anlatmaya başladı.” şeklinde konuştu.

Hükümet denilen yapının baştan itibaren meşruiyetinin olmadığını savunan Erhürman, yoksulluk, yokluk ve göç sorununun yayıldığını belirtti.

Bu ortamda karşılarındaki zihniyetin “2027’ye kadar iktidarda kalacağız.” dediğini söyleyen CTP lideri Erhürman, söz konusu zihniyetin “koltuğu koruma” amacında olduğunu iddia etti.

İnsanlar alım gücünün yerlerde sürünürken “sandalye oyununa” da devam edildiğini belirten Erhürman, hükümetteki üç partide de kurultay hesapları olduğunu kaydetti.

Tufan Erhürman, “Kendi içlerinde kargaşa devam ediyor, memleket yoksullaşıyor.” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk halkının, 2024’te söz konusu zihniyeti götürmesinin tarihsel bir sorumluluk olduğunu yineleyen Erhürman, “Bu yapıyla bir sene daha devam edersek, artık bu memleket, toparlayamayacağımız bir yere doğru sürüklenir. 2024 erken seçim yılıdır.” diye ekledi. 

KKTC'de son seçimler 23 Ocak 2022 tarihinde (Milletvekilliği Erken Genel Seçimi) yapıldı. Ülkede seçimler her 5 yılda bir yapılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar