Erhürman: Kıbrıs etrafında gelişmeler oluyor

15 Ekim 2024

Güncelleme: 15 Ekim 2024

A
A

İç siyasette yaşanan çekişmelere dikkat çeken CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye ile Yunanistan arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesi ve münhasır ekonomik bölge konusunda yapılan görüşmelerin önemli olduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kıbrıs çevresindeki önemli diplomatik gelişmelere dikkat çekti.

Erhürman, özellikle Türkiye ile Yunanistan arasında deniz yetki alanlarının belirlenmesi ve münhasır ekonomik bölge konusunda yapılan görüşmelerin önemli olduğunu vurguladı.

Erhürman, Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 6 Ekim’de Türkiye ile deniz yetki alanları konusunda anlaşmaya varılabileceğine dair açıklamasını hatırlattı.

Ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyla ilgili 12 Ekim’de yaptığı açıklamayı paylaşarak, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye ve Yunanistan arasında ilerleyen diyaloğun bölge güvenliği ve istikrarı açısından önemini dile getirdi.

Erhürman, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Kasım ayında Yunanistan’a yapacağı planlı ziyareti de hatırlatarak, bölgede sürdürülebilir barış ve iş birliği açısından bu gelişmelerin önemine işaret etti.

Kuzey Kıbrıs'taki iç siyasette yaşanan çekişmelere ve siyasi oyunlara dikkat çeken Erhürman, bu süreçte bu tür ciddi diplomatik gelişmelerin gözden kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar