Ertuğruloğlu'ndan New York'ta yoğun diplomasi trafiği

27 Eylül 2024

A
A

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, ABD'nin New York kentinde yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyor.

ZgotmplZ
Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu (solda), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreteri Büyükelçi Dr. Asad Majeed Khan ile Türkevi'nde bir araya geldi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurul çalışmaları kapsamında ABD New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Ertuğruloğlu, bu kapsamda Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Burkina Faso Dışişleri Bakanı Karamako Jean-Marie Traoré ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Genel Sekreteri Büyükelçi Dr. Asad Majeed Khan ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, Ertuğruloğlu, Bayramov ile görüşmesinde, uzun yıllardır KKTC’ye uygulanan siyasi, ekonomik ve diğer birçok alandaki haksız izolasyon ve ambargolarıTürkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle aşmaya çalıştıklarını, bu bağlamda özellikle Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) içerisinde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin KKTC’ye verdiği desteğin kendileri için son derece önemli olduğunu vurguladı.

 

Tahsin Ertuğruloğlu, Traoré ile görüşmesinde ise mevkidaşını Kıbrıs’taki son gelişmelere ilişkin bilgilendirirken, eğitim alanındaki mevcut ilişkiler yanında diğer ikili ilişkilerin de geliştirilmesinin ülkelere fayda sağlayacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Khan'a da Kıbrıs’taki son duruma ilişkin bilgi vererek, EİT üye ülkelerinden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin bağımsızlığının tanınması ve diplomatik, siyasi, ekonomik ilişkilerin kurulması yönündeki çağrısına destek vermelerini beklediklerini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar