Euro 2020 ev sahiplerinden Kopenhag

17 Haziran 2021

Güncelleme: 17 Haziran 2021

A
A

Euro 2020 heyecanının yanı sıra Kopenhag'ın gözde mekanlarını kaçırmayın...

ZgotmplZ
KOPENHAG TİVOLİ BAHÇELERİ

1843 de George Carstensen tarafından kurulmuş Tivoli Bahçeleri, park , kafeler, restoranlar, konser alanı, açık hava tiyatrosu, akvaryum, suni göl, çok sayıda dükkan ve muhteşem bir lunaparktan oluşuyor. Kopenhag Merkez İstasyonu’na yakın olduğu için ulaşımı oldukça kolay.

DANİMARKA KRALİYET OPERA EVİ

Danimarka mimarisine güzel bir örnek teşkil eden, toplamda 41 bin m2 olan Kraliyet Opera Binası’nın 14 katından 5’i yer altında yer alıyor. Danimarkalı mühendis Henning Larsen tarafından tasarlanmış.

KOPENHAG BAKEN EĞLENCE PARKI

431 yıllık geçmişe sahip olan eğlence parkı, Jægersborg Dyrehave’in gür ağaçlarının ortasında, 400 yaşında ağaçların ve 2000’den fazla geyik çeşidinin bulunduğu yemyeşil bir alanda konumlandırılmış.  33 tane rollercoaster’ı, dönme dolapları ve daha birçok çeşit macera dolu ve heyecan verici oyuncaklarıyla, Bakken, İskandinavya’daki diğer parklardan çok daha fazla eğlence vadediyor.

DANİMARKA MİLLİ MÜZESİ

Kopenhag’da bulunan Danimarka Milli Müzesi Taş Devri, Viking Devri, Orta Çağ, Rönesans ve Modern Danimarka tarihinden oluşan sergilere ev sahipliği yapıyor. Milli Müze çok geniş bir etnografik koleksiyon, klasik ve yakın doğu antikaları, bozuk para ve madalya koleksiyonuyla bir oyuncak müzesine sahip olmasıyla övünüyor. Müzede çocuklar için de bir bölüm de mevcut.

KOPENHAG AÇIK HAVA MÜZESİ

Kopenhag’ın kuzeyinde bulunan açık hava müzesi dünyanın en büyük ve en eski, müzelerinden biri. Müze, 1650- 1940 arasındaki 50 den fazla çiftlik, ev ve değirmene ev sahipliği yapıyor. Binalar, ziyaretçilere tarihi etkiyi ve ülke hayatının çevresel etkilerini olduğu gibi yansıtmak için manzarayla çevrelenen bahçelerle yeniden düzenlenmiş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar