Euro 2020'de Bükreş...

17 Haziran 2021

Güncelleme: 17 Haziran 2021

A
A

Romanya'nın başkentinde tarihe yolculuk...

ZgotmplZ
PARLAMENTO SARAYI

Avrupa’nın en büyük binası olan Parlamento Sarayı, Pentagon’dan sonra dünyanın da en büyük ikinci yapısı olma özelliğine sahiptir. Muhteşem mimarisiyle dışarıdan dahi gözleri kamaştıran Parlamento Sarayı;1,100 odası, 12 katlı oluşu ve bir nükleer sığınağa ev sahipliği yapmasıyla benzerine az rastlanan yapılar arasında.

ARCUL DE TRIUMF

Romanya’nın tarihi zaferlerine adanmış bir yapı olan Arcul de Triumf yani Zafer Takı, Roma İmparatorluğu döneminden kalma bir yapıdır. Sade ve minimalist çizgilere sahip yapı 27 m uzunluğundadır ve 1879 yılında inşa edilmiştir.

STAVROPPLEOS MANASTIRI

Bükreş’te 1724 yılında yapılmış olan Stravropoleos Manastırı, Arşimandrit Ionichie tarafından inşa edilmiştir. Yapı, Romanya’daki Hristiyanlık tarihi açısından önemli bir yere sahip olmakla beraber, mimarisiyle yıl içerisinde çok sayıda turistik uğrak noktasıdır.

DIMITRIE GUSTI ULUSAL KÖY MÜZESİ

Bükreş’te Herastrau Parkı içerisinde yer alan Dimitre Gusti Ulusal Köy Müzesi, 17. Ve 20. Yüzyıllar arasında inşa edilmiş geleneksel yapılardır. Otantik köy hayatını sergilemek amacıyla kırsal mimarinin öne çıkartıldığı objeler burada yer alıyor.

ROMANYA TARİH MÜZESİ

Romanya’nın çağlar boyunca biriktirdiği kültürel mirasını barındıran müze, ülkenin kültürel yapısını anlamak açısından çok önemlidir. Ülke hikayesini ilgi çekici ve açık bir şekilde anlatan müzede farklı zamanlara ait 3.000’den fazla parça barınmaktadır. Değerli metaller ve taşlardan yapılmış araç gereçler, uygarlıklara ait savunma parçaları ve dini anıtlar müzenin başlıca sahip olduğu öğeleri oluşturuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar