Eylemcilerle görüşen Erhürman'dan ''diyalog'' çağrısı

21 Mayıs 2024

Güncelleme: 21 Mayıs 2024

A
A

Eylemcilerle görüşen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, hayvancı ve kasabın yanında restorancının da et ithalatına karşı olduğunu ifade etti. Erhürman, getirilecek 20 ton etin hiçbir sorunu çözmeyeceğini vurgulayarak diyalog çağrısı yaptı.

ZgotmplZ

Hayvan üreticilerinin dün başlattığı eylem bugün Başbakanlık önünde devam ediyor. 

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman eylemcilerin yanına giderek destek verdi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, aylardır Kasaplar Birliği ve Restorancılar Birliği'nin et ithalatını savunduğu şeklinde lanse edildiğini, bugün hayvancı ve kasabın yanında restorancının da et ithalatına karşı olduğunu gördüklerini ifade etti.

Erhürman, “Dünden beri bu arkadaşlar burada ve hala daha bir diyalog ortamı kurulmuyor?” dedi. Erhürman, bu nedenle eylemde sinirlerin gerilmesinin ve polisle karşı karşıya kalınmasının beklendik bir durum olduğunu belirtti.

Restorancı, kasap ve hayvancı birliklerinin sorunları görüşmek için bir araya gelebildiğini ancak Hükümetin bu diyalogdan yararlanma niyetini göstermediğini kaydeden Erhürman, “Üçü burada ve onlarla diyalog fırsatını değerlendirmiyorsunuz…” dedi.

Aylık et tüketiminin 600 ton olduğunu Hükümetin de bir aylığına 20 ton et ithalatı için karar aldığını ifade eden Erhürman, “Bu hiçbir sorunu çözmeyecek” dedi. Bu kararın sadece bazı sektörleri zarara sokacağını kaydeden Tufan Erhürman, “Eylem toplumsal bir eyleme dönmüş durumdadır” dedi.

KAPILAR KIRILDI, TUTUKLANANLAR OLDU

Dünkü eylemde Cumhuriyet Meclisi'nin bahçe kapısını kıran eylemcilerden 5'i Başbakanlık önünde çıkan arbedede tutuklanmış, kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Bugün ise eylemciler Başbakanlığın demir bahçe parmaklıklarını ve araç giriş kapısını traktörle yıktı. 6 eylemciyi tutuklayan polisin 2'sini serbest bıraktı.

Üreticiler, ithal et kararının iptal edilmesini, çiğ süte gerçek değeri kadar zam yapılmasını ve üretimdeki girdi maliyetlerinin düşürülmesini istiyor.

Hükümet, geçtiğimiz hafta donmuş kemiksiz ithal ete izin vermişti. Ayrıca çiğ sütün litresine 1,5 TL zam yapmıştı.

Kasaplar ise, taze karkas kuzu etin ithal edilmesini talep etmişti. Bu talebin yerine kemiksiz paketlenmiş donmuş et izni verildiği için, bu karardan kasaplar da memnun değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar