Fatoş Ünal tepkileri büyüyor... "Başbakan, Başsavcılık ve PGM niye susuyor?"

6 Temmuz 2024

Güncelleme: 6 Temmuz 2024

A
A

Diploma usulsüzlüğü soruşturmasında UBP'li Fatoş Ünal'a ayrıcalıklı muamele yapıldığına yönelik tartışmalar sürüyor. Özersay, tepkiler üzerine açıklama yapan Yüksek Mahkeme yerine asıl açıklamayı Başbakan, Başsavcılık ve PGM'den bekliyor.

ZgotmplZ Fatoş Ünal / Facebook

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Başbakan Ünal Üstel ile Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü’nün UBP Girne Kadın Kolları Başkanı Fatoş Ünal'a mahkeme önüne çıkarılması sürecinde "neden yerleşmiş teamüllere aykırı şekilde ayrıcalıklı muamele yapıldığını, neden iltimas geçildiğini" kamuoyuna açıklamaya davet etti.

“Yerleşmiş uygulamadan farklı ve özel bir muameleye hangi gerekçeyle, neden ihtiyaç duyulduğunu çıkıp kamuoyuna açıklamak zorundadırlar.” diyen Özersay "Başsavcılık ve polisten bu özel ve ayrıcalıklı muameleyi kimin talep ettiğini ve o kurumların da bunu neden kabul ettiklerini" sordu.

Adalete olan güveni derinden sarsacak bir olay ile karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Özersay açıklamasında, şunları söyledi:

“Aylardır hakkındaki polis soruşturmasına rağmen ülke dışına kaçarak polise ifade vermeyen, ülkeye geri gelmeyen ve sayın Ünal Üstel’in özel koruması altında olduğunu bilinen UBP Girne kadın kolları başkanının neden sabahın erken saatlerinde polis aracına bindirilmeksizin, özel bir muamele ile adeta gizlice mahkeme önüne çıkarıldığı kamuoyuna açıklanmak zorundadır. Burada asıl açıklama yapması gereken kişi bu konuda bizzat zan altında olan sayın Ünal Üstel ve diğer kurumlardır. Böyle bir özel muameleye neden ihtiyaç duyuldu çıkıp gerekçeleriyle açıklamaları gerekir.”

NE OLMUŞTU?

Girne'de faaliyet gösteren "Juju" adlı iş yerinin sahibi ve Ulusal Birlik Partisi Girne İlçesi Kadın Kolları Başkanı olan Fatoş Ünal, diploma usulsüzlüğü soruşturması kapsamında, 4 Temmuz günü ülkeye dönüşünde, sabah erken saatlerde Güzelyurt Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak, teminata bağlanmıştı.

Tartışmalar üzerine Yüksek Mahkeme ''Mahkemeye tutukluluk talebinde bulunulmadı.'' açıklaması yapmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar