"Geleceğimizi inşa edecek çocuklarımızı tuzla buz olan yapılarda yok yere kaybettik"

6 Şubat 2024

Güncelleme: 6 Şubat 2024

A
A

Başbakan Üstel, depremde hayatını kaybedenler için düzenlenen törende, o günü felakete çevirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması için adalet mücadelesine devam edeceklerini söyledi.

ZgotmplZ

6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda anma programı düzenlendi.

Başbakan Ünal Üstel, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler için düzenlenen törende yaptığı konuşmasına, "Bu hüzünlü günde sizi hüzünle selamlıyorum” diyerek başladı.

ADALET ARAYIŞINA DEVAM EDİYORUZ

Asrın felaketinin üzerinden bir yıl geçtiğini ama acıların geçmediğini belirten Üstel, “Geleceğimizi inşa edecek başarılı, zeki, umut vadeden çocuklarımızı depremde tuzla buz olan yapılarda yok yere kaybettik” dedi.

Başbakan Üstel, binlerce can ve yüreğin hayatının dakikalar içinde yok olduğunu, ailelerin evine ateş düştüğünü belirterek, acıları bir nebze dindirmek için adalet arayışına devam ettiklerini söyledi.

Yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet dileyen Üstel, “Acımız büyük Kıbrıs’ta bina yıkılmadı ama acı bizi yıkmıştır. Duygusal bir yıkım yaşadık” dedi.

“6 Şubat bir ders olarak zihinlerimizde varlığını sürdürsün diye vardır” diyen Üstel, deprem günü KKTC’nin her çabayı ortaya koyduğunu o gün Türkiye’ye ilk yardım gönderen iki ülkeden birinin KKTC olduğunu kaydetti.

“Elimizde ne varsa hepsini yolladık” diyen Üstel, aileler ve yardımları deprem bölgesine taşıdıklarını ancak “İsias Otel denen ceberut yapının çocukları yuttuğunu” söyledi.

ORTAK ACIYI ORTAK DAVAYA DÖNÜŞTÜRDÜK

Devlete yarışır şekilde birlik içinde hareket edildiğini ve bu birliğin bugün de devam ettiğini söyleyen Üstel, “Ortak acıyı ortak davaya dönüştürdük” dedi.

Üstel, kim ve ne olduklarına bakmaksızın o günü felakete çevirenlerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini, bu anlayışla adalet mücadelesinin devam ettiğini kaydetti.

İsias’ın binlerce davadan biri olduğunu ama sembol davalardan biri olduğunu ve ülkeyi tek yürek haline getirdiğini kaydeden Üstel, “İsias KKTC’de yaşayan herkesin ortak davasıdır. Biz adaletin tecelli edeceğine güveniyoruz. Hukuki açıdan süreci takip etmeye devam ediyoruz. 26 Nisan’da yeni duruşma var yine orada olacağız” dedi. .

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar