Genç Türk akademisyenden Londra'da seminer

6 Haziran 2024

A
A

Londra Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Bahar İzmir, Londra Yunus Emre Enstitüsü'nde, "Britanya Hindistanı'nda Modern Türkiye İmajı" başlıklı konuşma yaptı. Etkinliğe, akademisyenler, öğrenciler ve konuya ilgi duyan kamu üyeleri katıldı.

ZgotmplZ

Londra Yunus Emre Enstitüsü, 30 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen Genç Akademisyenler Serisinin 28'inci oturumunda, Dr. Bahar İzmir ile "Britanya Hindistanı'nda Modern Türkiye İmajı" başlıklı konuşmaya ev sahipliği yaptı.

Modern Türk Tarihi ve Hindistan tarihi konusunda uzmanlaşmış genç bir akademisyen ve tarihçi olan Dr. Bahar İzmir, Hintli Müslümanlar ile Osmanlı İmparatorluğu arasındaki karmaşık tarihsel ilişkiyi, özellikle 1924'te Hilafetin kaldırılmasının ardından geçen dönemi ele alan etkileyici bir sunum yaptı.

Dr. İzmir, Türkiye'nin modern bir devlete dönüşümü ve Atatürk Dönemi'nde yapılan reformların, Hintli milliyetçiler ve Hindistan'ın geniş bağımsızlık hareketi üzerindeki derin etkisini vurguladı.

Dr. İzmir, döneme ait zengin bir arşiv kaynakları, gazeteler ve yazışmalar üzerinden yaptığı analizlerle, Türkiye ve Hindistan'daki ulusal hareketlerin ideolojik bağlantıları ve ortak söylemlerine dair detaylı bir inceleme sundu. Konuşmasında, iki ülke arasında dönüşüm döneminde gelişen karşılıklı saygı ve ilgiyi vurguladı.

Etkinlik, Türkiye ve Hindistan arasındaki tarihsel ve kültürel ilişkilere ilgi duyan akademisyenler, öğrenciler ve kamu üyelerinden oluşan çeşitli bir izleyici kitlesini çekti. Akşam, Dr. İzmir'in kapsamlı araştırmasını daha da derinleştiren bir soru-cevap oturumu ile sonlandı.

DR. BAHAR İZMİR KİMDİR?

Dr. Bahar İzmir, şu anda TÜBİTAK bursu ile desteklenen, Londra Üniversitesi, Royal Holloway'da araştırma görevlisi olarak görev yapmaktadır. Prof. Francis Robinson ile Türkiye - Hindistan ilişkilerini inceleyen bir kitap projesi üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Ankara Üniversitesi'nden Hindistan'da yaptığı kapsamlı arşiv araştırmalarından meydana gelen "1919-1947 Yılları Arasında Türkiye ve Britanya Hindistanı Arasındaki İlişkiler" konulu doktorası bulunmaktadır.

YUNUS EMRE ENSTİTÜSÜ HAKKINDA

Yunus Emre Enstitüsü; Türkiye’yi, Türk dilini, tarihini, kültürünü ve sanatını tanıtmak; bununla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak; Türk dili, kültürü ve sanatı alanlarında eğitim almak isteyenlere yurt dışında hizmet vermek; Türkiye’nin diğer ülkeler ile kültürel alışverişini arttırıp dostluğunu geliştirmek amacıyla kurulmuştur. 2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün 64 ülkede 85 kültür merkezi bulunmakta olup 2010 yılında da Londra’daki merkezini açmıştır.   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar