Glasgow'da nereleri gezelim?

17 Haziran 2021

Güncelleme: 17 Haziran 2021

A
A

Tarihi ile ünlü İskoçya'nın Glasgow şehrinde nereleri görebiliriz...

ZgotmplZ
GEORGE MEYDANI

George Meydanı’nda gezilecek çok fazla yer bulacaksınız. Meydanda yer alan 12 heykel ve Viktoria dönemi tarzında inşa edilmiş yapılar dikkatinizi çekecektir. Samimi kafe ve restoranların sıralandığı İtalyan Bölgesi’nde de bir mola vermenizi öneririz.

GLASGOW KATEDRALİ

Şehirdeki devasa 12. yy eseri Glasgow Katedrali, ilginç mimarisiyle dikkat çekiyor. İskoçya gotik mimarisinin güzel örneklerinden biri olan katedral, artık teknik olarak bir katedral olmasa da şehirde en çok ziyaret edilen ibadet yeri olmayı sürdürüyor.

KELVINGROVE SANAT GALERİSİ VE MÜZESİ

Görkemli binasıyla bile görülmeye değer müzeyi ünlü heykeltıraşların eserleri süslüyor. Oldukça geniş bir koleksiyona sahip müzede Van Gogh, Renoir, Rembrant, Monet gibi sanat tarihinin önde gelen ressamlarının eserlerini de görebilirsiniz.

GLASGOW BİLİM MERKEZİ

İskoçya’nın en çok ziyaretçi kabul eden yerlerinin başında gelen Bilim Merkezi, üç bölümden oluşan binasıyla Clyde Nehri’nin kıyısında yerini almış. 2001’de açılan merkezde düzenlenen interaktif sergileri görebilirsiniz.

STERLING ŞATOSU

Şehre 30 dakikalık bir mesafede yer alan Stirling Kasabası, İngiltere ve İskoçya tarihinde önemli bir konuma sahip. Büyük savaşlara tanıklık etmiş kasabada bulunan şato da simgeleşmiş tarihi eserlerden biri.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar