Güney'in yeni Sayıştay Başkanı Andreas Papakonstantinou oldu

24 Eylül 2024

A
A

Güney Kıbrıs'ta Yüksek Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla Sayıştay Başkanı Odysseas Michaelides'in görevden alınmasının ardından Nikos Hristodulidis, Andreas Papaconstantinou'yu bu göreve atadı .

ZgotmplZ

Haber Merkezi: M. İrşad Esen

Rum lider  Nikos Hristodulidis, görevden alınan eski Denetçi Genel Müdürü (Sayıştay Başkanı) Odysseas Michaelides'in yerine Andreas Papakonstantinou'yu atadı. Papakonstantinou, 2 Ekim'de yapılacak yemin töreniyle göreve başlayacak.

Sayıştay Başkanlığı, yeni atamayla işbirliğine açık olduklarını ve çalışmalarına devam etmeye hazır olduklarını belirtti.

Yüksek Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla geçtiğimiz hafta Odysseas Michaelides'in görevden alınmıştı.

Sekiz yargıçtan oluşan heyet oybirliğiyle verdiği kararla, sanığın davranışının uygunsuz olduğuna ve dolayısıyla görevini yerine getirmeye uygun olmadığına karar vermişti.

Pazar günü cumhurbaşkanlığı sarayı dışında binlerce kişinin Michaelides'e destek veren eylem yapmıştı.

ÖZGEÇMİŞİ

Andreas Papakonstantinou, 1971 yılında Lefkoşa’da doğdu. Essex Üniversitesi’nde Muhasebe, Finans ve Ekonomi lisans derecesi aldıktan sonra Kıbrıs Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansını tamamladı. Ayrıca Aristoteles Üniversitesi’nden Pastoral ve Sosyal Teoloji diploması da bulunuyor.

Papakonstantinou, İngiltere ve Galler Yeminli Mali Müşavirler Enstitüsü’nde (ICAEW) Yeminli Denetçi ve İç Denetçiler Enstitüsü’nde (IIA) Yeminli İç Denetçi unvanlarını aldı.

Kariyerine özel sektörde başlayan Papakonstantinou, Kıbrıs Menkul Kıymetler Borsası’nda çalıştıktan sonra, 2006 yılından itibaren Sağlık Sigortaları Kurumu'nda görev yaptı.

23 Mayıs 2024 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından Denetçi Genel Müdürü olarak atandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar