Güzelyurt şehit çocuğu arsası tapuları dağıtıldı

30 Mayıs 2024

A
A

Güzelyurt şehit çocuğu arsalarının ikinci etap tapuları bugün hak sahiplerine verildi. 18 Ocak'taki ilk etapta 223 tapu verilirken, bugünkü ikinci etapta 122 arsanın tapusu dağıtıldı.

ZgotmplZ

Güzelyurt bölgesi ikinci etap şehit çocuğu arsalarının tapuları, bugün düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Dışişleri Bakanlığı Uğur Umar Konferans Salonu’nda düzenlenen törende 122 arsanın tapusu dağıtıldı. Kabine üyelerinin de katıldığı törende Başbakan Ünal Üstel ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz konuşma yaptı.

Başbakan Ünal Üstel törende yaptığı konuşmada, özellikle şehit aileleri ve gazilere verdikleri önemi dile getirerek, "Bizim için şehit aileleri ve malul gaziler çok kıymetli. Bugün özgürce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yaşıyorsak, şehitlerimizin ve gazilerimizin payı çok büyük” ifadesini kullandı.

Başbakan Üstel, şehit ailelerine, "Güle güle otursunlar, güle güle evlerini yapsınlar. Biz hükümet olarak her zaman emrinizdeyiz ve hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da duyduğu mutluluk ve gururu dile getirerek başladığı konuşmasını, “Bugün bir beklentinin son bulması ve bir sözün tutulmasıyla ilgili. Böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz" sözleriyle sürdürdü.

18 Ocak'ta ilk etapta 223, bugün de 122 arsanın tapusunun dağıtılmasıyla toplam 345 arsanın hak sahiplerine verildiğini söyleyen Oğuz, "Ben, bu arsaları alanların onları hayırlı ve uğurlu şekilde kullanmalarını diliyorum. Hükümetlere olan siyasi güvensizliklerin ortadan kalkması açısından da bu önemli bir adımdır. Burada da hükümetin ve devletin sözünü yerine getirmiş olmasının mutluluğu var" dedi.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, uzun yıllardır devam eden sürecin sonunda tüm arsaların altyapısı tamamlanarak, tapularının dağıtılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Konuşmaların ardından 122 hak sahibine koçanları takdim edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar