Hayvancıların eylemi trafiği altüst edecek

19 Mayıs 2024

Güncelleme: 20 Mayıs 2024

A
A

İthal ete karşı süresiz araçlı eylem kararı alan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Güzelyurt ve Mağusa bölgesinden araçlarıyla gelerek Lefkoşa girişinde birleşecek. Eylemciler, Tarım Bakanlığı’na ardından Başbakanlık önüne gidecek.

ZgotmplZ
2021 yılında yapılan eylemden görüntü.

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği yarın Lefkoşa’da süresiz araçlı eylem başlatıyor.

Üreticiler, ilk olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na ardından Başbakanlık önüne gidecek.

Birlik ithal et kararının iptal edilmesi ve çiğ süt fiyatlarına zam yapılması için geçtiğimiz hafta eylem kararı almıştı.

Çiğ sütün litresine 1,5 TL zam yapıldı. Fakat ithal et izni iptal edilmedi. İthal et kararından kasaplar da memunun değil. Kasaplar karkas taze kuzu etinine izin verilmesini talep etmişti. Hükümet ise, donmuş şişlik ve kıymaya izin verdi.

EYLEMCİLER LEFKOŞA GİRİŞİNDE TOPLANACAK

Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları Gazimağusa bölgesinden (doğudan) gelecek üreticilerin Hamitköy Çemberinde, Güzelyurt bölgesinden (batıdan) gelecek üreticilerin ise Gönyeli Çemberinde saat 10.00’da toplanacağını bildirdi.

MECLİS ÖNÜNE KADAR GELECEKLER

Üreticilerin, Kıbrıs Gazetesi önünde birleşerek, Girne Kapısı istikametinde ilk olarak Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önüne gideceğini ifade eden Naimoğulları, Bakanlığın giriş-çıkışının dört-beş araçla kapatılacağını kaydetti.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı önünde basın açıklaması yapılması sonrasında tüm araçların Başbakanlık önüne gideceğini belirten Naimoğulları, “Esas eylemimiz Başbakanlık önünde olacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar