Hristodulidis 3'lü görüşmeden umutlu

7 Ekim 2024

A
A

Rum lider Nikos Hristodulidis, 15 Ekim'de yapılacak üçlü görüşmeden olumlu sonuçlar beklediğini ifade etti. Hristodulidis, Kıbrıs sorununda yeni bir hareketlilik sağladıklarını ve uluslararası toplumun dikkatini yeniden çektiklerini belirtti.

ZgotmplZ

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, 15 Ekim'de yapılacak üçlü görüşmeye dair olumlu beklentilerini dile getirerek, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda yeni bir hareketlilik yaratıldığını ifade etti.

Hristodulidis, Kıbrıs sorununa ilişkin her fırsatı değerlendirdiğini, uluslararası toplumun dikkatini yeniden Kıbrıs'a çekmeyi başardıklarını ve bu süreçte insani yardım koridoru gibi önemli adımlar attıklarını vurguladı.

Hristodulidis, yaklaşan üçlü görüşmede olumlu sonuçlar beklediğini ve özlü müzakerelerin yeniden başlaması için Türkiye'ye baskıların arttığını belirtti.

Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının yapıcı bir yaklaşım sergilediğini savunarak, BM Genel Kurul toplantısında bu durumun herkes tarafından anlaşıldığını öne sürdü. Aynı zamanda, Kıbrıs Rum tarafının savunma, ekonomi ve siyaset gibi alanlarda güç kazanmasının, Kıbrıs sorununun çözümü için hayati önem taşıdığını vurguladı.

Rum İçişleri Bakanı Konstantinos Yoannu da, yaklaşan üçlü görüşmeye temkinli bir iyimserlikle katılacaklarını belirtti. Yoannu, müzakerelerin yeniden başlaması için büyük beklentiler taşımadıklarını, ancak Kıbrıs Türk tarafının "mantıksız taleplerinden" vazgeçmesi gerektiğini ve uzlaşmaya açık bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar