Hükümet, "E-Etiket Tüzüğü" ile pahalılığın önüne geçmeyi planlıyor

1 Ekim 2024

A
A

Meclis'in açılışında ilk konuşmayı yapan Başbakan Üstel, Elektronik Etiket Tüzüğü’nü geçirerek çarşıyı denetim altına alacaklarını söyledi.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı bugünkü törensel açılışla başladı.

10’uncu Dönem, 4’üncü Yasama Yılı’nın ilk toplantısı Meclis Başkanı Zorlu Töre başkanlığında saat 10.50’de başladı.

Toplantıyı Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2'nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yüksek Mahkeme Başkanı Bertan Özerdağ, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Başsavcı Sarper Altıncık, Sayıştay Başkanı Osman Korahan, eski meclis başkanları, başbakanlar, bürokratlar, üst düzey yöneticiler ve diğer davetliler de izledi.

Cumhuriyet Meclisi’nin törensel açılışında, hükümete ve siyasi parti başkanlarına Danışma Kurulu kararı ile 15 dakikalık konuşma hakkı verildi. Meclis’te ayrıca, Divan’da düşen üyelikleri belirleyen karar okunarak, oy birliği ile onaylandı ve Meclis Başkanı Zorlu Töre tarafından üçüncü yasama yılı Meclis faaliyetleri özetlendi.

Meclis açılışında ilk sözü Hükümet adına Başbakan Ünal Üstel aldı.

Üstel, hayat pahalılığı oranında herkese artışlarını ve üreticiye destek ile teşvikleri gününde verdiklerini aktararak, halkın rahatlığı için yeni altyapı projelerini ve ihtiyaç duyulan büyük projeleri hayata geçirmek için TC ile imzalanan Mali işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmalar yapmaya devam ettiklerini kaydetti.

Filistin-Gazze'de yaşananlara BM’nin ve Güvenlik Konseyi’nin seyirci kaldığını söyleyen Üstel, Güney Kıbrıs'ın barut fıçısı haline döndüğünü belirterek, dünyada bunlar yaşanırken insanların sıkıntı yaşamaması adına çalıştıklarını kaydetti.

"ÇARŞIYI DENETİM ALTINA ALACAĞIZ" 

Hayat pahalılığını aşağı çekmek için çalıştıklarını belirten Üstel, yeni dönemde Elektronik Etiket Tüzüğü’nü geçirerek çarşıyı denetim altına alacaklarını ifade etti.

Başbakan Üstel, KKTC'yi daha iyi temeller üzerine oturtmak için çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar