İkinci uyuşturucu taciri aranıyor

20 Eylül 2024

A
A

13 Eylül'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı hakkında 5 gün daha poliste ek tutukluk kararı alındı. Zanlıya uyuşturucu veren şahsın da tespit edildiğini ve arandığı bildirildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “kanunsuz uyuşturucu madde sentetik cannabinoid (bonzai) alma, tasarruf, verme” suçlarından tutuklanan 29 yaşındaki Nijeryalı P.C.A. bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 13 Eylül günü, 14.00 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir ekip tarafından Küçük Kaymaklı’da "RB 348" plakalı araç içerisinde şüpheli vaziyette tespit edildiğini anımsattı.

Polis, zanlının üzerinde ve aracında yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 300 miligram ağırlığında bonzai ile uyuşturucu satışından elde edilen bin 500 TL nakit para bulunarak emare alındığını aktardı.

Zanlının Narkotik Şube'ye götürülürken, araçtan indirildiği esnada kaçmaya çalıştığını, kısa bir süre sonra Yenişehir’de yakalandığını anımsatarak, zanlının Şehit Russo Caddesi'nde bulunan evinde arama yapıldığını, satışa hazır 52 ayrı paket halinde 15 gram ağırlığında bonzai türü uyuşturucu madde bulunarak emare alındığını anlattı.

Polis, zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi 56 paket halinde 12 Eylül tarihinde Gönyeli’de Nijeryalı bir şahıstan 16 bin 800 TL’ye aldığını, aynı gün 300 miligramını bir kişiye bin 500 TL karşılığında sattığını söylediğini açıkladı.

Polis, zanlının 14 ve 17 Eylül tarihlerinde 2 kez mahkemeye çıkarılarak, toplam 6 gün ek süre alındığını hatırlattı.

Ele geçirilen maddelerin analize, sarılı olduğu paketlerin parmak izi incelemesine gönderildiğini söyleyen polis, ayrıca zanlıya uyuşturucu veren şahsın tespit edildiğini ancak henüz bulunamadığını belirtti.

Birçok ifade aldıklarını ve birçok kamera görüntüsü incelediklerini kaydeden polis, zanlının cep telefon görüşme dökümlerinin temini için ilgili şirkete yazı yazıldığını belirtti.

Polis, zanlının cep telefonunun inceleneceğini, ülkedeki statüsünün belirlenmesi için Muhaceret Dairesi'nden araştırma yapacaklarını belirterek, 5 gün ek süre istedi. 

Mahkeme, zanlının 5 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar