İlk ayda Ombudsmanlığa 6 başvuru yapıldı

19 Eylül 2024

A
A

2024 yılının ilk altı ayını kapsayan dönem için 37’nci Ombudsman raporunu açıkladı. Bu dönemde toplam 6 kişi başvuruda bulundu ve 13 soruşturma tamamlandı.

ZgotmplZ

Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) İlkan Varol, 2024 yılının ilk altı ayını kapsayan dönem için 37’nci raporunu açıkladı. Bu raporda, Ocak-Haziran 2024 döneminde yapılan başvurular ve yürütülen soruşturmalara dair önemli bilgiler paylaşıldı.

BAŞVURULARIN DAĞILIMI

Ombudsman Dairesi’ne bu dönemde toplam 6 kişi başvuruda bulundu. En fazla başvuru yapılan bölgeler Güzelyurt ve Lefke olurken, bu bölgelerden ikişer başvuru yapıldı. Lefkoşa ve Gazimağusa'dan ise birer başvuru gerçekleşti.

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMELER VE TELEFON GÖRÜŞMELERİ

Ombudsman’a başvuran veya randevu talep eden 21 kişi ile yüz yüze görüşme gerçekleştirildi. Ek olarak, randevu talep etmeden gelen 6 kişi ile de birebir görüşmeler yapıldı. Telefonla yapılan görüşme sayısı ise 77 oldu. Ombudsman, ayrıca yetki alanına girmeyen şikayetler ile ilgili olarak 16 kişiye hukuki bilgi sağladı ya da idare ile temas kurarak yardımcı oldu.

RESMİ BELGELER VE İDARİ DAĞILIM

Ombudsman Dairesi, kamu kurum ve kuruluşlarından toplamda 176 giriş belgesi aldı ve 98 çıkış belgesi gönderdi. Böylece toplam 274 belge üzerinde işlem yapıldı.

Başvuruların, bakanlık ve yerel yönetimlere göre dağılımı şu şekilde:

  • Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı (Karayolları Dairesi)
  • İçişleri Bakanlığı (Tapu ve Kadastro Dairesi)
  • Lefkoşa Türk Belediyesi
  • Güzelyurt Belediyesi
  • Mağusa Kaymakamlığı
  • Güzelyurt Kaymakamlığı
TAMAMLANAN SORUŞTURMALAR

İlk altı aylık dönemde toplam 32 başvuru sonuçlandırıldı ve Ombudsman tarafından başlatılan 13 soruşturma tamamlandı. Tamamlanan soruşturmalar sonucunda raporlar kamuoyuna açıklandı. Ayrıca, İdare’nin hatalı işlemleri düzeltmesi nedeniyle üç başvuru geri çekildi.

TOPLANTILAR VE TEMASLAR

Raporda ayrıca, Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılan çeşitli toplantılar ve temaslar hakkında da bilgilere yer verildi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar