İlk talep Rum muhtardan geldi: Gaziler kapısı açılsın...

17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

Athienu (Kiracıköy) Muhtarı Kiriakos Kareklas, Cumhurbaşkanı Tatar ile Rum lider Hristodulidis'in New York'ta yeni sınır kapılarına olumlu bakması nedeniyle Hristodulidis’e mektup göndererek ''Gaziler'' (Piroi) kapısının açılmasını istedi.

ZgotmplZ

Athienu (Kiracıköy) Muhtarı Kiriakos Kareklas, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres arasında New York'ta gerçekleşen görüşmenin ardından Rum lider Hristodulidis’e bir mektup göndererek "Piroi" (Gaziler) barikatının açılmasını talep etti.

New York’taki üçlü görüşme sonrasında yeni sınır kapılarının açılması için liderlerin bir araya geleceği kararlaştırılmıştı.

Larnaka kazasının uç kısmında bulunan Athienu Belediyesi, uzun yıllardır bu talepte bulunuyor ancak olumlu bir yanıt alamamıştı. Kareklas, mektubunda Kıbrıs sorununa çözüm arayışlarının yanında, güven yaratıcı önlemler ve sınır kapılarının açılmasıyla ilgili tartışmaların "Piroi" barikatının açılmasını gündeme getirdiğini belirtti.

Kareklas, Hristodulidis’in Athienu sakinlerine "Piroi" barikatı açılmadıkça başka bir barikatın açılmayacağına dair verdiği sözleri hatırlatarak, Hristodulidis’in bu sözleri yerine getirmesini beklediklerini vurguladı. Kareklas, bu barikatın açılmasının insani bir konu olduğunu ve 1974’ten beri ulaşımda zorluk çeken Athienu halkının, bu barikat açıldığında Lefkoşa'ya ulaşım süresinin 10 dakikaya ineceğini, şu an ise 45-60 dakika sürdüğünü ifade etti.

Kareklas ayrıca, "Piroi" barikatının Rum hükümetinin yeni sınır kapıları açma planlarına dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar