Instagram için kritik toplantı!

5 Ağustos 2024

A
A

Sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim engeli getirilmesinin ardından, TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri ile Instagram yetkilileri bugün yeniden bir araya geliyor.

ZgotmplZ

Türkiye'de Instagram'a erişimin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) aldığı karar ile 2 Ağustos tarihi itibarıyla engellenmişti.

Kararın, katalog suçlar kapsamında birden fazla içerikle ilgili ihlal tespiti nedeniyle verildiği açıklandı.

Instagram'a erişim yasağı henüz kaldırılmamışken, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'ndan önemli bir açıklama geldi.

Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar