Kanunsuz silahtan tutuklanan üç zanlı: Bir Türkmenistanlı cezaevine gönderildi

Kamalı Haber, 22 Mayıs 2024

Güncelleme: 22 Mayıs 2024

A
A

Lefkoşa'da bir market otoparkında silah ve mermilerle yakalanan iki Türkmenistanlı ile silahın temin edilmesine yardımcı olan şahıs mahkemeye çıkarıldı. Türkmenistanlı B.E. cezaevine gönderilirken, diğer iki zanlı teminatla serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube ekiplerince yapılan operasyon neticesinde silahla yakalanan Türkmenistanlı B.E. ile B.H. ve suç ortağı olduğu düşünülen H.K., teminat talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olguları aktaran polis, 5 Mayıs 2024 tarihinde saat 01.00 raddelerinde, Lefkoşa'da üzerinde faaliyet göstermekte bir marketin otoparkında, Lefkoşa Polis Müdürlüğü Cürümleri Önleme Şubesi ve Adli Şube Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon neticesinde zanlı B.E. tarafından, zanlı B.H.’ye verilen bir adet seri numarası olmayan 9 mm çapında tabanca, şarjörü ve şarjör içerisinde 4 adet 9 mm çapında canlı mermi tespit edilerek zanlıların suçüstü gereğince tutuklandığını söyledi. 

Zanlıların kabul niteliğinde gönüllü ifade verdiğini söyleyen polis, yapılan soruşturma sonucu B.E.’nin emare tabancayı alması için gönderilen Yeşilköy’deki konumun tespit edilerek fotoğraflandığını ve konumu gönderen şahıs olan H.K.'nin soruşturma maksatlı tutuklandığını belirtti.

Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, B.E.’nin benzer suçtan, H.K.’nin uyuşturucu suçundan sabıkası olduğunu belirterek, teminat talep etti.

B.E.’nin 3 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir veren Yargıç, H.K.’nin 300 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 1 milyon 700 bin TL kefalet senedi imzalaması, B.H.’nin 200 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 kefilin 700 bin TL kefalet senedi imzalaması, her iki zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanması ve haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmalarına emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar