Kim borçlu, kim alacaklı? T&T ile El-Sen'den karşılıklı açıklamalar...

18 Ekim 2024

Güncelleme: 18 Ekim 2024

A
A

T&T, Kıb-Tek’e eski borcun taksitlendirildiği, güncel borcun bulunmadığını ve alacaklı olduğunu açıkladı. El-Sen verdiği yanıtta, şirketin 52 milyon TL’lik bakiye borcu ve 99 milyon TL’lik taksit borcu bulunduğunu duyurdu.

ZgotmplZ MYK

Ercan Havaalanı'nın elektrik borcu ile ilgili, işletmeci T&T Havaalanı İşletmeciliği Ltd. ile Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası'ndan (El-Sen) peş peşe açıklamalar geldi.

T&T, Kıb-Tek’in kendisine borçlu olduğunu iddia ederken, El-Sen ise rakamları açıklayarak, şirketin "dalga geçtiğini" savundu.

T&T: GÜNCEL BORÇ YOK, ESKİ BORÇLAR TAKSİTLENDİRİLDİ, KIB-TEK'TEN ALACAKLIYIM

İlk açıklamayı yapan T&T Havaalanı İşletmeciliği Ltd. şirketi, elektrik faturalarının düzenli olarak ödendiğini, hafta başında, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na (Kıb-Tek) 20 milyon 300 bin TL’lik ödeme yapıldığını bildirdi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu’nun, Ercan için yeni elektrik tarifesi belirlemesinden sonra Ercan’ın hizmete girdiği 2023 yılı Temmuz ayı ile 2024 yılı Temmuz ayı arasındaki döneme ait elektrik bedellerinin de taksitli olarak ödenmeye başlandığı ifade edildi.

“T&T’nin bu döneme ait tarife farklılığı nedeniyle Kıb-Tek’ten 70 milyon TL alacağı bulunduğu” belirtilen açıklamada, “Bu alacak nedeniyle taksitler ‘itirazı kayıt’ düşülerek ödeniyor.” denildi.

ERCAN’IN AYLIK ELEKTRİK FATURASI 20 MİLYON TL

Ercan’ın, aylık elektrik faturasının 20 milyon TL dolaylarında seyrettiği ifade edilen açıklamada, “Hafta başında yapılan ödemenin olağan bir ödeme olduğu ve işletmenin Kıb-Tek’e herhangi bir borcu olmadığı” belirtildi.

“Ödeme sorunlarının aşılmış olmasına karşın Ercan Havaalanı’ndaki orta gerilim şebekesi ile ilgili sorunların devam ettiği” kaydedilen açıklamada, “Kıb-Tek’in, orta gerilim şebekesini işletmeye devretme konusunda sıkıntılar yaşadığı” ifade edildi.

Açıklamada, orta gerilim hatlarının havaalanı işletmesine devredilmesiyle birlikte Kıb-Tek’in bazı maliyetlerden kurtulacağı buna karşılık işletmenin muhtemel arızalara daha etkili bir şekilde müdahale etme olanağına kavuşacağı belirtildi.

"KAMU KURUMLARIMIZ İLE TAM BİR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ"

T&T Havaalanı İşletmeciliği Ltd. Genel Müdürü Serhat Özçelik, alanın zamanından önce devreye alınmasından kaynaklanan sıkıntıların süratle giderilmekte olduğunu ve yakın bir gelecekte işletmenin çok daha iyi hizmet vererek, kalitesini yükselteceğini kaydetti.

Özçelik, “Bunun için devlet kurumlarının ve basının da bize yardımcı olmasını ve sorunların kaynağının doğru saptanarak, bu sorunların nedenlerinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Biz bu yönde çalışıyoruz. Kamu kurumlarımız ile tam bir iş birliği içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

EL-SEN'DEN JET YANIT: TURANLI YİNE AKLIMIZLA DALGA GEÇİYOR

T&T Havaalanı İşletmeciliği Ltd.'den yapılan açıklamaya Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası'ndan (El-Sen) yanıt gecikmedi.

El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu imzasıyla El-Sen Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, "Ercan Havalimanı işletmecisi T&T şirketinin bugün basına yaptığı ‘Kıb-Tek’ten 70 milyon TL alacaklı olduğu’ şeklindeki açıklamanın, gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur." denildi.

"52 MİLYON TL’LİK BAKİYE BORCU VE 99 MİLYON TL’LİK TAKSİT BORCU VAR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Emrullah Turanlı böylesi bir iddiayla kamuoyunu manipüle etmeye çalışadursun, şirketin bugünkü rakamlar itibarıyla (18 Ekim 2024) Kıb-Tek’e, son üç ayı kapsayan 52 milyon TL’lik bakiye borcu ve 99 milyon TL’lik taksit borcu bulunmaktadır. 

T&T, 16 Ekim günü kuruma, son üç aydır biriken fatura miktarı olan 71 milyon TL’nin 19 milyon TL’lik miktarını öderken, geriye kalan 52 milyon TL halen bakiye hanesinde borç olarak durmaktadır. 

T&T’nin, Temmuz 2023-Temmuz 2024 dönemini kapsayan ve Bakanlar Kurulu tarafından yapılandırılan borcunun ise henüz ödenmemiş 99 milyon TL’lik taksit tutarı vardır.

Aklımızla dalga geçmeye çalışan sayın Turanlı, resmi rakamlar ortada dururken, nasıl olup da Kıb-Tek’ten ‘alacaklı’ çıktığını kamuoyuna açıklamakla mükelleftir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar