"KKTC, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır"

21 Eylül 2024

A
A

Yeni Azerbaycan Partisi, Parti Dış İlişkiler Başkanı Ramil Hasan, KKTC'nin Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu kaydetti.

ZgotmplZ

Yeni Azerbaycan Partisi, Parti Dış İlişkiler Başkanı Ramil Hasan, KKTC’nin Türk Dünyası’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu, öyle de kalacağını kaydetti.

Yeni Azerbaycan Partisi, Parti Dış İlişkiler Başkanı, Türk Devleti Teşkilatı Eski Genel Sekreteri Ramil Hasan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) 23’üncü Olağan Kurultayı’nda konuşma yaptı.

Konuşmasına herkesi selamlayarak başlayan Hasan, Azerbaycan’dan sevgi ve selamları iletti.

KKTC’ye canı ve kanıyla bağlı olduğunu dile getiren Hasan, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in de söylediği gibi KKTC, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır, öyle olarak da kalacaktır” dedi.

Ramil Hasan, Aliyev’in, “Bizim başka bir yuvamız, yurdumuz, evimiz yoktur. Bizim tek evimiz var, o da Türk dünyasıdır. Türk dünyasının en nadide parçalarından birisi de KKTC’dir” sözlerini de hatırlattı.

KKTC’nin, Türk Devletleri Teşkilatı’nda kendi adıyla, resmi gözlemci statüsüyle yerini aldığını ifade eden Hasan, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in KKTC’ye sahip çıktığını ve çıkmaya devam edeceğini kaydetti.

Yeni Azerbaycan Partisi, AK Parti ve UBP arasında tarihi bir iş birliği protokolü imzalandığına da dikkat çeken Hasan, UBP Kurultayının başarılı geçmesini diledi.

Hasan, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’in, Azerbaycan ziyaretlerinde, resmi devlet protokolüyle kabul edilmelerinin de ilişkilerin geldiği noktanın "en mükemmel örneği" olduğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar