Kripto satacağız dedikleri kişiyi darp edip parasını çaldılar

Kamalı Haber, 26 Mayıs 2024

Güncelleme: 26 Mayıs 2024

A
A

Girne'de dün iki kişi kripto para satmak için kaldıkları eve çağırdıkları bir şahsı darp ederek, 16 bin dolarını çaldı. Zanlılar, Ercan Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yapacakları sırada yakalanıp tutuklanan zanlılar, üç gün tutuklu kalacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne'de dün iki kişi kripto para satmak için çağırdıkları kişiyi darp ederek, parasını çaldı.

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre; Girne’de, 25 Mayıs cumartesi günü saat 15.00 sıralarında, D.E.(E-31) ve A.N.(E-37), nakit para karşılığı kripto para satmak için kaldıkları çağırdıkları A.O.(E-37)’yu ciddi şekilde darp edip tasarrufunda bulunan 16 bin ABD Doları ile bin TL nakit parayı zorla alıp çaldı. Şahısların Ercan Havalimanı’ndan yurt dışına çıkış yapacakları sırada tespit edilerek tutukladığı belirtildi. 

Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar D.E. ve A.N. mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, Girne’de Bedrettin Demirel Caddesi adresindeki bir evde yaşayan iki zanlı, nakit para karşılığı kripto satmak için, İskele’de yaşayan A.O.'yu (E-37, Serbest, Rusya) konu ikametgaha davet ederek, ciddi şekilde darp edip ellerini, ayaklarını ve ağzını koli bandı ile bağlayarak, tasarrufunda bulunan 16 bin Amerikan Doları ve bin Türk Lirası nakit parasını alıp sirkat ettiklerini söyledi.

Zanlıların incelenen kamera görüntüleri ve müştekinin kendilerini telefon kamerası ile kaydettiği tespit edildiğini aktaran polis, yapılan ileri soruşturmada zanlıların taksiyle Ercan Havaalanına gittiklerinin ve Antalya uçağına binmek üzereyken tespit edilerek tutuklandıklarını anlattı.

Polis tutuklanan zanlıların sözlü beyanları olduğunu bu beyanların teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğini belirterek ilk etapta 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar