KSTU hissedarı Serdal Gündüz, 5 Haziran'da tahkikat duruşmasına çıkıyor

30 Mayıs 2024

Güncelleme: 30 Mayıs 2024

A
A

KSTU soruşturma kapsamında tutuklu olarak, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık”, “suç geliri aklama” gibi suçlamalarla yargılanan üniversite hissedarı Serdal Gündüz'ün ilk tahkikat duruşması 5 Haziran'da görülecek.

ZgotmplZ

Polis Genel Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Amirliği'nin Güzelyurt’taki Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen okulun direktörü ve hissedarlarından Serdal Gündüz, bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Mahkeme, ilk tahkikat duruşması için davanın 5 Haziran Çarşamba günü görüşülmesine emir verdi. Duruşmada tanıklar dinlenecek.

Bugünkü duruşmada iddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Fatma Damdelen, evrakların tamamlandığını belirterek, meseleyle ilgili ilk tahkikat duruşması için mahkemeden gün talep etti.

AVUKATI: AMACIMIZ YARGILAMA SÜRECİNİN HIZLI BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMASI

Zanlı avukatı Doğa Zeki ise, ilk tahkikat duruşması ya da davanın havale edilmesine itirazlarının olmadığını ifade etti.

Meseleyle ilgili tek amaçlarının evrakların ve yargılama sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması olduğunu kaydeden Zeki, duruşma yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Gülay Süleymanoğlu Uğur, ilk tahkikat duruşması için davanın 5 Haziran Çarşamba günü görüşülmesine emir verdi.

SERDAL GÜNDÜZ'ÜN ALEYHİNDEKİ SUÇLAMALAR

Serdal Gündüz aleyhinde, “sahtekarlıkla banka ödeme emri”, “suç geliri aklama”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “dolandırıcılık” ve “sahtekarlıkla para temini” suçlamaları bulunuyor.

5 Mart 2024'te çıkarıldığı mahkemede; tutuklu yargılanmak üzere iki ayı geçmeyecek süre ile cezaevine gönderilen Serdal Gündüz'ün, tutukluluk süresinin dolması nedeniyle 9 Mayıs 2024 tarihinde tekrar çıkarıldığı mahkemede ise davalarından kaçma ihtimali olduğu gerekçesiyle, üç ay süreyle cezaevine gönderilmesi emri verilmişti.

En son 24 Mayıs 2024'te yeniden mahkeme huzuruna çıkan Serdal Gündüz'ün duruşması, beklenen evraklar olması nedeniyle 30 Mayıs'a ertelenmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar