KTSU sanıklarının avukatı isyanda: Bir tane dahi sahte diplomayla ilgili davamız yok

10 Eylül 2024

Güncelleme: 10 Eylül 2024

A
A

KSTU soruşturmasında yargılanan Serdal Gündüz ile Berk Özbek’in davası 30 Eylül’e ertelendi. Sanık avukatları ise "sahte diploma" meselesinde teminat süresi dolmasına rağmen, bir tane dahi sahte diplomayla ilgili dava olmamasına tepki gösterdi.

ZgotmplZ
Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) Genel Sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz (sağda) ile asistanı Berk Özbek, Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor.
Kamalı Haber

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi (KSTU) soruşturması kapsamında yargılanan okulun genel sekreteri ve hissedarlarından Serdal Gündüz ile asistanı Berk Özbek, bugün yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Füsun Cemaller, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Tutku Candaş huzurunda görüşülen dava, 30 Eylül'e  ertelendi.

AVUKATLAR

Mahkemede söz alan sanık Serdal Gündüz'ün avukatı Doğa Zeki, dosyalarla ilgili ciddi problem olduğunu, savcı ile görüştüğünü, mahkemeye verilen emarelerle ilgili müracaat yaptıklarını belirtti.

Gelmesini bekledikleri birçok dosya olduğunu kaydeden Zeki, “İlk tahkikat (PI) duruşmasında bize verilmeyen bir çok dosya var. Sahte diploma meselesiyle ilgili teminat süresi doldu ancak bir tane dahi sahte diplomayla ilgili davamız yok.” dedi.

Sanık Berk Özbek'in avukatı Hasan Yücelen ise henüz evrakları alamadıklarını söyledi.

SAVCI

Kıdemli Savcı  Mustafa İldeniz ise, dosyaların çok çetrefilli olduğunu belirtti, tüm davalarla ilgili ilk tahkikat duruşmasının yapılmasının elzem olduğunu aktardı.

İki sahte diploma meselesiyle ilgili mütalaa verildiğini kaydeden Savcı İldeniz, tüm dosyaların eylül sonu geleceğini belirtti.

SANIKLAR ALEYHİNE HANGİ SUÇLAMALAR BULUNUYOR?

Sanıklar aleyhinde “sahtekarlıkla para temini”, “dolandırıcılık”, “sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme”, “hesaplarda hile ve sahtekarlık yapma”, “suç geliri aklama”, “ödeme emrini tahrik”, “müstahdem tarafından sirkat” suçlamaları bulunuyor.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ndeki ilk tahkikat duruşmasında, sanıklar toplam 98 davadan itham edilmişti.

NE OLMUŞTU?

27 Haziran'da yapılan tahkikat duruşmasında ara karar açıklanmış, yargıç, ilk tahkikat duruşmalarının yargılama olmadığını, cezai kovuşturma olduğunu ve amacının "saptırılmış bir amaçla sanığın yargılanmasını önlemek" olduğunu ifade etmiş ve sanıkların ağır ceza mahkemesinde yargılanması için yeterli şahadetin bulunduğunu belirterek, sanıkların davasının 12 Ağustos 2024 tarihinde oturum yapacak olan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne havale edilmesine emir vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar