Kuyumcudan sahte 2 bin dolarla alışverişe 50 bin TL teminat

Kamalı Haber, 17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

Kuyumcudan yaptığı alışveriş karşılığında sahte 2 bin dolar veren zanlı, 50 bin TL nakdi teminat şartıyla tutuksuz yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen sahte para tedavüle sürme suçundan tutuklanan N.M. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, zanlının 2 Ekim'de Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir kuyumcuda alışveriş yapıp, ödeme olarak sahte 2 bin dolar verdiğini, ertesi gün yapılan şikayet üzerine zanlının aynı gün tutuklanarak, soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Tutuklanan zanlının ifadesinde 2 bin doları aldığını söylediği J.J.’nin de 2 gün önce teminata bağlandığını anımsatan polis, ayrıca zanlının önceden veznedar olarak çalıştığı Hamitköy’deki döviz bürosuna döviz bozdurmak için gelen "6 kişiden 60 bin TL, 750 Euro ve bin 900 Dolar" parayı alıp, "iş yerinde para olmadığı gerekçesiyle daha sonra ödeme yapacağını" söyleyip, paraları sahtekarlıkla temin ettiğine dair şikayet aldıklarını söyledi.

Polis, zanlı hakkında sahtekarlıkla para temini suçundan da soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın zanlının etki edebileceği kısmının tamamlandığını ifade ederek, teminat talep etti. 

Mahkeme, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 300’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve  haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması şartıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar