Larnaka'da Kıbrıs Türk malı "skandalı" katlandı

4 Ağustos 2021

Güncelleme: 4 Eylül 2021

A
A

Larnaka’daki Kıbrıs Türk malının üzerine ortaokul yapıldı. Rum basını, "skandal" olarak nitelediği arazi devrinin, bakanın yaptığı okul açılışıyla iyice büyüdüğünü yazdı.

ZgotmplZ
En fazla Kıbrıslı Türk malı kullanımının Larnaka’da olduğu biliniyor.
Temsili

Güney Kıbrıs'ta, Larnaka’daki Kıbrıs Türk malının, DİSİ bölge yetkilisinin aile üyesine devri sonrası üzerine okul yapılması ve açılışını da bir bakanın gerçekleştirmesi eleştirilerin odağına yerleşti.

Haravgi gazetesi “Larnaka’daki Kıbrıs Türk Malı Skandalındaki Bakanlık Mührü” başlıklı haberinde, 2018 yılında yine gazete tarafından, Larnaka’da Faneromeni Caddesi üzerindeki Kıbrıs Türk malının, skandal içerikli prosedürlerle, ortaokul yapımı için DİSİ Bölge Sekreteri Theologos Manolis’in oğlu Mihalis Manolis’e devredildiğinin ifşa edildiğini anımsattı.

Aynı arazinin, birkaç yıl önce de kamusal açıdan (trafik eğitim parkı ve tema parkı inşası maksatlı) değerlendirilmesi için Larnaka Belediyesi tarafından talep edildiğini anımsatan gazete ancak bu talebin ret edildiğini yazdı.

Rum İçişleri Bakanlığı'nın, bahse konusu araziyi DİSİ bölge sekreterinin oğluna devretmeyi onayladığını yazan gazete, skandalın ortaya çıkmasının ardından o dönemdeki İçişleri Bakanı Konstantinos Petridis’in arazinin devredilmeyeceğini söylediğini belirtti.

Petridis’in bu sözlerinin ancak lafta kaldığını, arazinin kiralandığını ve Kıbrıs Türk malı üzerine inşa edilen ortaokulun 25 Temmuz 2021’de Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis tarafından açılmasıyla da skandala bakanlık mührünün vurulduğunu yazdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar