Londra'da şiirler yarıştı ve şairleri ödüllendirildi

26 Ekim 2024

A
A

İngiltere’deki ilk Türk kadın sivil toplum kuruluşlarından olan İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği’nin "Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Ödülleri" sahiplerini buldu.

ZgotmplZ

Londra’da faaliyet gösteren İngiltere Türk Kadınları Yardım Derneği, "Sonay Yakup Yakupsoy Şiir Ödülleri", Kuzey Londra'daki TWPA merkezinde 20 Ekim Pazar günü yapıldı.

Eurovizyon haber sitesinden Mustafa Köker'in haberine göre, ödül törenine şiir yarışmasına katılanlar ve sanatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

KKTC Londra Temsilcisi Büyükelçi Çimen Keskin ve Başkonsolos Yardımcısı Mustafa Erçakıca, CTCA Başkanı Kenan Nafi, Ertanç Hidayettin ve Aycan Saracoğlu’nun yanı sıra, Türk ve Kıbrıs Türk toplumunun konukları arasındaydı.

Ödül töreninde, yarışmaya adını veren Sonay Yakup Yakupsoy, Semra Eren Nihar, Susan Darbaz ve Ali Uysal jüri üyeleri olarak törende hazır bulundu.

ÇİMEN KESKİN’DEN TWPA’E ÖVGÜ

Büyükelçi Çimen Keskin, TWPA'ın toplumdaki en köklü kuruluşların başında geldiğini belirterek, yaptığı sosyal çalışmaları övdü. Yarışmaya katılan şiirleri okuduğunu ve duygulandığını anlatan Çimen, kadınların bir araya gelerek böylesi etkinlikler düzenlemesinin çok anlamlı olduğunu söyledi. Çimen, yarışma şiirlerinin bir kitapta toplanması ve kitabın da yardım amaçlı satılmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

"HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL"

Yazar Sonay Yakup Yakupsoy teşekkürle başladığı konuşmasında yazmaya emekli olduğu zaman başladığını belirterek, "Hiç bir şey için geç değildir. Her zaman yazmaya başlayabilirsiniz" dedi.

YENİ KUŞAKLARA KENDİ DEĞERLERİNİ SEVDİRMEK

TWPA Başkanı Dr Seyyare Beyzade, şiirin umudu büyüttüğü ve insanlar arasındaki iletişimi geliştirdiğini belirterek dernek olarak çocuklara şiiri sevdirmeye çalıştıklarını anlattı. 

Türkçe'nin Nazım gibi büyük şairler yetiştirdiğini vurgulayan Beyzade, toplumda yeni kuşakların değerleri tanımasına çaba gösterdiklerini de belirtti. Beyzade, yarışmaya katılan şiirlerin kitaplaştırıldığını ve kitaplardan elde edilecek gelirin de bir öğrenciye destek olunacağını söyledi.

GİZLİ OYLAMA İLE PUANLANDI

Şiirlere, jürinin gizli oylaması ile puan verildi. Şairlerin ismi kaldırılarak, şiirlere numara verilip değerlendirildi ve oy verildi.

Yarışmaya katılan şiirlerin yanı sıra Nazım Hikmet, Osman Türkay ve Orhan Veli Kanık gibi ünlü Türk şairlerinin şiirleri de okundu.

Keyifli ve başarılı geçen etkinlikte, katılımcılar ve konuklar şiirlerin dizeleriyle farklı bir gün yaşadı.

TWPA’nın önemli bir adımı olan şiir yarışması ve ödül töreni, genç nesillere kendilerini her türlü sanat biçimiyle ifade etme cesaretini ve güvenini aşılaması amacıyla gerçekleştirildi.

YETENEKLERİ PAYLAŞMAK DÜNYAYA HEDİYE

Yarışma ile ilgili TWPA’in açıklamasında şu mesajı verildi:

"Bir topluluk olarak herkese burada olduğumuzu, gerçek olduğumuzu ve en az onlar kadar iyi olduğumuzu göstermeliyiz. Yeteneklerimizi paylaşmak sadece topluluğumuza değil, tüm dünyaya verebileceğimiz güzel bir hediye. Umarım bugünkü etkinlik hepinizi hayatınızda şiiri benimsemeye teşvik eder. Okuyun, yazın, düşüncelerinizi ve tutkularınızı paylaşın. Bunu yaparak başkalarıyla bağlantı kuracağınızı, umutlarınızı ve hayallerinizi ifade edeceğinizi ve ortak insan deneyimlerinizi paylaşacağınızı umuyoruz."

Katılan tüm şiirler bir kitapta yayınlandı ve tüm gelirler topluluk içindeki eğitim projelerine yardımcı olmak için kullanılacağı belirtildi. 

SONAY YAKUP YAKUPSOY ŞİİR ÖDÜLÜ 2024 KAZANANLARI

Çocuk Kategorisi 8-11 yaş

  • Birinci Ödül Pembe - Maya Beyzade

Genç Kategorisi 12-18 yaş

  • Birinci Ödül Görebiliyor musun? Dilan B Elliott

Öğrenme Güçlüğü Çeken Bireyler Kategorisi

  • Birinci Ödül Ben - Mirhat Yılmazer

Kadın Kategorisi 19+ yaş

  • Birinci Ödül Serzeniş - Münevver Borova

Erkek Kategorisi 19+ yaş

  • Birinci Ödül Bir Bağlama İpi - Mete Ekmekcioğlu

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar