Milletvekillerine saldıran zanlı serbest

8 Ekim 2024

Güncelleme: 8 Ekim 2024

A
A

Kendisini uyaran CTP Milletvekili Barçın ve Solyalı'ya hakaret edip uygunsuz tavırda bulunması nedeniyle tutuklanan zanlının, teminat şartı ile tutuksuz yargılanmasına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da, 5 Ekim'de Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekilleri Devrim Barçın ve Ürün Solyalı’a bağırıp, Barçın’ı iterek darp eden ve “Darp, Rahatsızlık Ve Uygunsuz Tavrı Hareket” suçlarından tutuklanan M.A. mahkemeye çıkarıldı.

Polis, zanlı hakkındaki olguları aktardı.

Zanlının kullanımında bulunan araç ile trafiğe kapalı olan Arasta sokağa girip, bu hususunda kendisini uyaran Devrim Barçın'a hitaben yüksek sesle ellerini ve kollarını gelişi güzel sağa ve sola sallayarak “nedir sizden çektiğimiz adam mısınız lan toplandınız burada çok oluyorsunuz artık” diyerek rahatsızlık yapıp uygunsuz tavr-ı harekete bulunduktan sonra her iki eli ile göğsünden ittirmek suretiyle darp ettiğini söyleyen polis, Ürün Solyalı'ya hitaben de yüksek sesle ellerini ve kollarını gelişi güzel sağa ve sola sallayarak “nedir sizden çektiğimiz adam mısınız lan siz” demek suretiyle uygunsuz tavr-ı harekette bulunduğunu belirtti.

Polis, olayın ardından zanlının ifadesi alınmak üzere götürüldüğü Adli Şube Amirliği'nde sorgulandığı sırada vardiya sorumlusu olan polis çavuşuna hitaben makul mazereti olmaksızın yüksek sesle “Ben ne suç işledim be, ben 4 yıl hapis yattım” diye bağırarak rahatsızlık yapıp her iki eli ile tahkikat masasına vurarak uygunsuz tavrı harekette bulunduğunu belirtti.

Zanlının suçüstü hali gereği makul güç kullanılarak tutuklandığını ve soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Polis, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 30 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 400’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve  haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar