Motosikletliyi ağır yaralayan ehliyetsiz sürücü para cezası ile kurtuldu

25 Ekim 2024

A
A

Lefkoşa'da 19 yaşındaki motosikletliyi ağır yaralayan ve 3 ayrı davadan suçlu bulunan ehliyetsiz sürücü, "hapis cezası verilmesi kamu yararı açısından elzem olmadığı" gerekçesiyle yalnızca para cezasına çarptırıldı.

ZgotmplZ

Lefkoşa’da 19 yaşındaki motosiklet sürücüsü Sami Sevinç’in ağır yaralanmasıyla sonuçlanan kazaya neden olan Doğukan Yiğit Ünlü hakkındaki karar açıklandı.

Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ndeki davada “dikkatsiz sürüş", "KKTC’de geçerli ehliyeti olmadan araç kullanma" ve "karşıdan gelen ve düz gitmekte olan araçlara öncelik hakkı vermeden dönüşe geçerek, bir trafik kazasına neden olma” davalarından bir önceki celsede hakkında mahkumiyet kararı verilen Ünlü, 110 bin TL para cezasına çarptırıldı.

Kararı okuyan yargıç Zehra Bilgeç Yalkut, sanığın üç davadan mahkum edildiğini kaydederek, özellikle "dikkatsiz sürüş" suçlarının giderek yaygınlaştığına ve ölümle sonuçlanan kazaların arttığına değindi.

Sanığın "KKTC ehliyeti olmadan araç kullandığını" ve "diğer araçlara öncelik hakkı vermeden sürüş yaparak, kazaya neden olduğunu" belirtti.

"SAMİ SEVİNÇ’TE KALICI BİR HASAR KALDIĞINA DAİR MAHKEMEYE HERHANGİ BİR OLGU SUNULMADI"

Kaza sonucu Sami Sevinç’in ağır yaralanmasını, beyin kanaması geçirmesini, kırıklardan dolayı ameliyatlar geçirmesini sanık aleyhinde ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiğini ifade eden yargıç, Sevinç’te kalıcı bir hasar kaldığına dair mahkemeye herhangi bir olgu sunulmadığını dile getirdi.  

Yargıç, sanığın genç ve sabıkasız olmasını, davalarını kabul etmesini, öğrenci olmasını, Sevinç’in kazada katkısal kusurunun bulunmasını ve onun hakkında da ceza davası açılacak olmasını sanık lehine değerlendiğini açıkladı.

Yargıç, karşı tarafın zararının giderilmediğini ancak ileride giderilebilir olduğunu da kaydetti.

"HAPİS CEZASI VERİLMESİ KAMU YARARI AÇISINDAN ELZEM DEĞİL"

Sanığa ceza takdir ederken, tüm olguları bir bütün olarak değerlendirdiğini kaydeden yargıç, sanığa hapis cezası verilmesinin kamu yararı açısından elzem olmadığını dile getirdi.

Yargıç, sanığa hürriyeti bağlayıcı ceza yerine para cezası vermeyi uygun bulduğunu açıklayarak, sanığı 3 davadan 110 bin TL para cezası ödemesine emir verdi.

Yargıç, sanığın 5 yıl süreyle sulh ve sükûneti koruyacağına dair bir milyon TL tutarında kefalet senedi imzalamasına da karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar