Naimoğulları: Bakanlarla görüşmede uzlaşı sağlanamadı... Eylem 3'üncü gününde

22 Mayıs 2024

A
A

Hayvancılar, eylemin üçüncü gününde yeniden Başbakanlık önünde toplandı. Birlik başkanı Naimoğulları, Maliye ve Tarım Bakanları ile dün gece yaptıkları toplantıda, bir uzlaşıya varamadıklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği'nin pazartesi günü Lefkoşa’da başlattığı araçlı eylemi üçüncü gününde devam ediyor. Eylemciler, tekrar Başbakanlık önünde toplandı. 

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, dün gece Maliye ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı’yla toplantı yaptıklarını ancak herhangi bir uzlaşı sağlanamadığını açıkladı.

Naimoğulları, tutuklanan 4 eylemcinin ise serbest bırakıldığını belirtti.

Hayvan üreticileri, hükümetin hayvancılık politikalarını protesto etmek için 20 Mayıs’ta araçlı eylem başlatmıştı.

Et ithalatını, girdi maliyetlerindeki yükselişi, çiğ süt ve canlı hayvan fiyatını belirleme politikasını protesto için eylem kararı alan Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’ne bazı sivil toplum örgütleri de destek veriyor.

Üreticiler, ithal et kararının iptal edilmesini, çiğ süte gerçek değeri kadar zam yapılmasını ve üretimdeki girdi maliyetlerinin düşürülmesini istiyor.

Hükümet, geçtiğimiz hafta donmuş kemiksiz ithal ete izin vermişti. Ayrıca çiğ sütün litresine 1,5 TL zam yapmıştı.

Kasaplar ise, taze karkas kuzu etin ithal edilmesini talep etmişti. Bu talebin yerine kemiksiz paketlenmiş donmuş et izni verildiği için, bu karardan kasaplar da memnun değil.

Mustafa Naimoğulları, dünkü ifadesinde, eylemin boyutunun bugün daha büyük olacağını söylemişti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar