Naimoğulları'nda ses kaydı var: 20 ton ithal et kimlere verilecek?

21 Mayıs 2024

Güncelleme: 21 Mayıs 2024

A
A

Başbakanlığın dış kapısının kırılması sonrası tutuklanan 6 eylemciden 2'si serbest bırakıldı. 20 ton donmuş et getirileceğini açıklayan Birlik başkanı Naimoğulları, bu etin kimlere verileceğini bildiklerini, ellerinde ses kaydı olduğunu öne sürdü.

ZgotmplZ

Hayvan üreticilerinin dün başlattığı eylem Başbakanlık önünde devam ediyor.

Dünkü eylemde Cumhuriyet Meclisi'nin bahçe kapısını kıran eylemcilerden 5'i Başbakanlık önünde çıkan arbedede tutuklanmış, kısa süre sonra serbest bırakılmıştı.

Bugün ise eylemciler Başbakanlığın demir bahçe parmaklıklarını ve araç giriş kapısını traktörle yıktı. 6 eylemciyi tutuklayan polisin 2'sini serbest bıraktı.

Üreticiler, ithal et kararının iptal edilmesini, çiğ süte gerçek değeri kadar zam yapılmasını ve üretimdeki girdi maliyetlerinin düşürülmesini istiyor.

Hükümet, geçtiğimiz hafta donmuş kemiksiz ithal ete izin vermişti. Ayrıca çiğ sütün litresine 1,5 TL zam yapmıştı.

Kasaplar ise, taze karkas kuzu etin ithal edilmesini talep etmişti. Bu talebin yerine kemiksiz paketlenmiş donmuş et izni verildiği için, bu karardan kasaplar da memnun değil.

Ülkede aylık et tüketimi 600 ton civarında.

EYLEMİN BOYUTU DEĞİŞİYOR

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Mustafa Naimoğulları, yarın, eylem boyutunun daha büyük olacağı uyarısında bulundu.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)  Genel Başkanı Zeki Çeler ve bazı parti vekilleri eylem yerine gelerek destek verdi.

Naimoğuları, bugün 15:00 sularında Başbakanlık önünde basına yaptığı açıklamada, bugün tutuklanan 6 eylemciden ikisinin serbest bırakıldığını, bunun karşılığında da bugün Başbakanlık binasının çevre duvarlarına zarar verilmeyeceği sözünü verdiğini kaydetti.

Mustafa Naimoğulları, Polisle yaptığı görüşmede “Yarın bu olayların daha farklı boyutlara çıkacağını da izah ettim” dedi.

Polisin kendisine tutuklanan diğer dört kişinin de bu akşam, eylemciler dağıldıktan sonra serbest bırakılacağını izah ettiğini kaydeden Naimoğulları, “ yarın yine geleceğiz ama gelirken de  daha güçlü geleceğiz, bu iş yarın çok daha farklı boyutlara çıkabilir” dedi.

KASAPLAR DA RESTORANCILAR DA KARŞI

Naimoğulları, Kasaplar Birliği ve Restorancılar Birliği temsilcilerinin de eylem yerine geldiğini ve et ithalatına onların da karşı olduğunu dile getirdiğini kaydetti.

Tarım ve doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş’un eylem yerine gelip eylemcilerle görüşmemesinin nedeni ile ilgili Naimoğulları, Bakan'ın utandığını savunarak, “Yanlış yaptığı için utanıyor, bu insanlar daha önce başkanlık yaptığı birliğin üyeleridir” dedi.

Naimoğulları, Hükümet zihniyetinin üreticiyi batırmak olduğunu, Koop-Süt’ün batmak üzere olduğunu öne sürdü.

20 TON ET GETİRİLİYOR

Et ithalatı kararına da değinen Naimoğulları, 20 tonun çok küçük bir miktar olduğunu, esas endişe ettiklerinin zihniyet olduğunu, zihniyetin hayvancıyı nere götüreceğinin belli olmadığını ifade etti.

ELİMİZDE SES KAYITLAR VAR

Naimoğulları, “Kapalı kapılar arkasında bu 20 ton birkaç kişiye verilecek. Kimin cebine gidecek. Kimlerin buraya geldiğini biliyorum. Kimlerle görüşüldüğünü de biliyorum. Bizde ses kayıtları vardır... Bu etin kimlere verileceği… Ses kayıtları vardır. Günün sonunda bunları da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.  

ERHÜRMAN'DAN HÜKÜMETE DİYALOG KURUN ÇAĞRISI

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, aylardır Kasaplar Birliği ve Restorancılar Birliği'nin et ithalatını savunduğu şeklinde lanse edildiğini, bugün hayvancı ve kasabın yanında restorancının da et ithalatına karşı olduğunu gördüklerini ifade etti.

ÇELER: GİRDİ MAALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler, Birliğin eylemine toplum olarak destek olmak gerektiğini, hükümetin eylemin sonlanması için doğru adımları atması gerektiğini, esas yanlışın devlet politikasının olmaması olduğunu kaydetti.

Et ve süte olan arz ve talebin doğru hesaplanamamasından dolayı pahalılığın geldiğini kaydeden Çeler, girdi maliyetlerinin düşürülmesi için tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar