Naimoğulları'ndan ''ithal et geldi, kasaplar moda girdi'' şikayeti

11 Eylül 2024

A
A

Hayvan Üreticileri Başkanı Mustafa Naimoğulları, ithal et kararı nedeniyle zor günler geçirdiklerini ileri sürerek, 4 bine yakın oğlak ve kuzunun hükümetin satın almasını istedi.

ZgotmplZ

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, üreticilerin içinde bulunduğu zor durumu ve sektörün yaşadığı krizi vurguladı.

Naimoğulları, üreticilerin ellerindeki hayvanları satmakta zorluk yaşadığını ve bu durumun hem ekonomik hem de sosyal sorunlara yol açtığını belirtti. Özellikle ithal edilen kuzu etinin piyasayı olumsuz etkilediğini ve üreticilerin geçim sıkıntısı çektiğini ifade etti.

Naimoğulları, Tarım Bakanlığı ve hükümeti, üreticilerin sorunlarına kayıtsız kalmakla suçladı ve bu mağduriyetin daha fazla sürmemesi için acil çözüm beklediklerini dile getirdi. Üreticilerin ellerindeki hayvanları satamamaları nedeniyle mali sıkıntı yaşadıklarını, çocuklarının eğitim masraflarını karşılayamadıklarını ve yem alamadıklarını söyledi.

 Naimoğulları, “Maalesef gerek eylem döneminde, gerek daha sonraki süreçte ithal et konusunda defalarca uyarmamıza rağmen hükümet ve Tarım Bakanlığı, yaklaşık olarak 65 ton ithal kuzu etini ülkeye getirmiştir. Ne olumsuzluk olduysa o dönemden sonra olmaya başlamıştır. Kasabın ve aracının eli güçlenmiş, ‘üreticiyi nasıl terbiye ederiz’ moduna girilmiştir.” dedi.

Birlik olarak çözüm önerisi sunduklarını belirten Naimoğulları, Devlet Üretme Çiftliği aracılığıyla belirli bir sayıda kuzu ve oğlağın üreticilerden alınarak bakımının yapılmasını ve yıl sonunda piyasaya sürülmesini talep etti. Böylece hem üreticinin mağduriyetinin giderileceğini hem de piyasadaki dengenin sağlanacağını savundu.

Naimoğulları, “Bizim düşüncemiz Devlet Üretme Çiftliği’ni kullanarak daha önce ortaya koymuş olduğunuz fiyat çerçevesinde (kuzu 250 TL/ oğlak 240 TL ) 3 bin 500 - 4 bin adet arası minimum kuzu ve oğlak, hükümet tarafından üreticiden alınarak Devlet Üretme Çiftliği’ne de yılsonu piyasaya sürülmek üzere bakımı sağlansın.” dedi.

Naimoğulları, ithal et konusunda daha önce yaptıkları uyarıların dikkate alınmamasının da mevcut krize yol açtığını ve bu yanlışın tekrarlanmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar