Narenciyedeki yeşillenme hastalığı Kuzey'de görülmedi

19 Ocak 2024

Güncelleme: 19 Ocak 2024

A
A

Narenciye ürünün hasadı için geç kalındığı, hasadın ve paketlemenin daha da gecikmesi halinde ürünün ağaçtan dökülerek heba olacağı açıklandı.

ZgotmplZ

Kuzey Kıbrıs Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Turgut Akçın, yazılı bir açıklama yaparak narenciye üreticilerini etkileyen sorunlara dikkat çekti.

Akçın, hasat ve paketleme işlemlerinin gecikmesinin ürün kayıplarına neden olabileceğini belirtti. Ayrıca, Limasol ve Larnaka'da görülen yeşillenme hastalığı iddialarını reddederek, bu hastalığın KKTC'de olmadığını ifade etti.

Birlik Başkanı Akçın, hükümet, ihracatçılar ve kesim ekiplerinin bir araya gelerek sorunları çözme ve iş birliği yapma çağrısında bulundu. Ayrıca, yeşillenme hastalığı iddialarıyla ilgili olarak AB uzmanları tarafından Cypfruvex'e bilgi verildiğini ve bu hastalığın KKTC'de olmadığının belgelendiğini ifade etti.

Akçın, bu sorunların çözüme kavuşturulmaması durumunda hem üreticilerin hem de ülkenin zarar göreceğine dikkat çekti. Hükümetin, ihracatçıları toplatarak iş birliği yapma çağrısı yapması gerektiğini belirterek, çözüm üretme zamanının geldiğini vurguladı.

Ayrıca Akçın, ürünün hasadı için geç kalındığını, hasadın ve paketlemenin daha da gecikmesi halinde ürünün ağaçtan dökülerek heba olacağını ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar