Nesil Çalışkan, Avam Kamarası'na seçilen ikinci Kıbrıs Türkü oldu

5 Temmuz 2024

Güncelleme: 19 Temmuz 2024

A
A

İngiltere'de dün yapılan seçimlerde, İşçi Partisi’nden Kıbrıslı Türk Nesil Çalışkan, Barking'de seçimi kazandı ve Avam Kamarası’na seçilen ikinci Kıbrıs Türkü oldu.

ZgotmplZ mylondon.news

Haber Merkezi - Ramazan Adnan

İngiltere'de dün gerçekleşen genel seçimlerin ardından İşçi Partisi, 14 yıl sonra iktidarı geri kazanırken, İşçi Partisi’nden Kıbrıslı Türk Nesil Çalışkan da, Barking'de seçimi kazanarak, Avam Kamarası’na seçilen ikinci Kıbrıs Türkü oldu.

Britanya Kıbrıs Türk toplumunun ilk milletvekili yaklaşık kırk yıl önce Richard Saladin Hickmet olmuştu.

Barking'de seçimlere katılım yüzde 45,85'te kalırken, 36 bin 597 seçmen oy kullandı. 

35 yaşındaki Nesil Çalışkan, 16 bin 227 oy alarak yüzde 44,5'le ipi göğüsledi. Rakipleri Reform UK'den Clive Peacock 5 bin 173 oy, Yeşiller'in adayı Simon Anthony ise 4 bin 988 oy aldı.

ÇALIŞKAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Seçim zaferinin ardından Çalışkan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ülkemizde değişim zamanı geldi ve Barking milletvekili olarak seçildiğim için çok gururluyum. Elbette, Barking'e otuz yıldır olağanüstü bir şekilde hizmet eden Margaret Hodge'un izinden gitmekten onur duyuyorum. Barking halkına her zaman sizin tarafınızda olacağıma söz veriyorum, bana milletvekiliniz olarak seçilme onurunu verdiğiniz için teşekkür ederim."

NESİL ÇALIŞKAN KİMDİR?

Ailesi 1970'li yıllarda Kıbrıs'tan İngiltere'ye göçen Nesil Çalışkan, Londra’da doğdu.

Reading Üniversitesi’nde Siyaset ve Uluslararası İlişkiler okudu. London School of Economics and Political Science’ta Siyaset ve İletişim yüksek lisansı yaptı.

Çalışkan, henüz 15 yaşındayken İşçi Partisi üyesi oldu ve partisinin seçim kampanyalarında yer aldı. 

Ulusal Sağlık Hizmetleri’nde (NHS)  toplumlararası ulusal eşitlik ve sağlık eşitsizliği biriminde proje yöneticiliği yaptı.

Çalışkan 2018 yılında 29 yaşındayken, Londra'nın kuzeyinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Enfield'da belediye meclis başkanlığına seçildi.

Nesil Çalışkan bu göreve seçilen ilk kadın ve farklı bir etnik kökenden gelen başkan olmanın yanında, Londra'daki 32 yerel bölge içindeki "en genç başkan" olma sıfatını da kazandı.

Çalışkan, Enfield Konseyi’nin mevcut lideri ve İşçi Partisi aktivisti olarak geniş deneyime sahip.

Enfield Konseyi’nin lideri olarak görev yaparken, antisemitizmle mücadelede ve kamu hizmetlerindeki kesintilere karşı duruş sergileyerek siyasi profilini güçlendirdi.

Çalışkan, CONIFA Dünya Kupası ve Met Polisi ile ilgili olaylarda aktif rol alarak, toplumunun çıkarlarını savunma konusunda kararlı olduğunu gösterdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar