Özersay: Sahte diplomayla işe alanlar, gençlere büyük haksızlık yaptı

15 Eylül 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, Girne'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek ülkenin geleceği üzerine görüş alışverişinde bulundu. Özersay, ülkede "örgütlü bir kötülükle" karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay ve partinin yöneticileri, Girne’de üniversite öğrencileriyle bir sohbet toplantısı düzenleyerek ülkenin geleceğine dair fikir alışverişinde bulundular.

HP’den yapılan açıklamaya göre, toplantıya HP Genel Sekreteri Turgut Alas, Girne İlçe Başkanı Çağın Çağatay Karataş ve partinin en genç meclis üyesi Onur Güler de katıldı.

Toplantıda konuşan Kudret Özersay, ülkede "örgütlü bir kötülükle" karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, şahsi menfaat ve rant peşinde koşanların ülkenin geleceğini ipotek altına aldığını söyledi. Özersay, bu duruma karşı "örgütlü bir iyiliğin" gerektiğini belirterek, toplumsal faydayı ön planda tutan bireylerin bir araya gelerek ülkenin yararına hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, gençlerin düşünceleri, soruları ve umutlarının kendilerine yol gösterici olduğunu söyledi.

SAHTE DİPLOMALAR KONUSU

Toplantıda sahte diplomalarla ilgili bir soruyu yanıtlayan Özersay, sahte diplomaların üniversite öğrencilerine ve ailelerine büyük bir haksızlık olduğunu dile getirdi. Hak edenlerin emek vererek diploma almak için çaba sarf ederken, hiçbir çaba göstermeden diploma sahibi olan kişilerin adalet duygusunu zedelediğini belirtti. Özersay, bu sahte diplomaları verenler ve bu kişileri bilerek devlet işine alanların gençlere büyük bir haksızlık yaptığını vurgulayarak, Halkın Partisi olarak bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

KIBRIS SORUNUNDA EZBERLERE KARŞI DURULMALI

Toplantıya katılan HP’nin en genç Parti Meclisi üyesi ve siyaset bilimi öğrencisi Onur Güler, Kıbrıs sorununa dair gelen soruları yanıtladı. Güler, gençlerin kendilerini geleneksel düşünce kalıplarına hapsetmemeleri gerektiğini söyledi. Federasyon, iki devletli çözüm ve konfederasyon gibi kavramların sorgulanması gerektiğini belirten Güler, bu kavramların çözümden çok kutuplaşmaya yol açtığını savundu. Halkın Partisi olarak Kıbrıs’ta çözümün aşamalı olarak, adım adım gerçekleşmesi gerektiğine inandıklarını ifade etti. Güler ayrıca, Kıbrıslı Türklerin beklentisinin kendi kendilerini yönetebilecekleri ve Türkiye’nin garantörlüğünün korunacağı bir yapı olduğunu vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar