Para için bebekleri öldüren sağlık çetesinin ifadeleri kan dondurdu

17 Ekim 2024

Güncelleme: 17 Ekim 2024

A
A

Türkiye'de 12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesinin konuşmalarında, "Çocuğu öldür" gibi talimatlar veren örgüt üyelerinin, bebekleri bile bile ölüme terk ettikleri ve ailelerden para sızdırmaya çalıştıkları anlaşılıyor.

ZgotmplZ

İstanbul'da sağlık sektörüne sızarak haksız kazanç elde etmeye çalışan ''yenidoğan çetesi'', İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ'da bulunan hastanelerdeki faaliyetleri sonucunda 12 sağlıklı bebeğin ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle çökertildi. Bebekleri öldürerek maddi çıkar sağlamaya çalışan çetenin üyelerinin ifadeleri kan dondurucu detaylar içeriyor.

Çete üyelerinin telefon konuşmalarında, bebekleri öldürmekte görevli hemşire Mehtap S.'nin, örgüt liderlerinden Hasan Basri G.'nin talimatları doğrultusunda hareket ettiği ve bebeklerin yaşamlarına son verildiği ortaya çıktı. Özellikle "çocuğu öldür" gibi talimatlar veren örgüt üyelerinin, bebekleri bile bile ölüme terk ettikleri ve ailelerden para sızdırmaya çalıştıkları anlaşıldı.

Öne çıkan ifadelerden bazıları şunlar:

Hasan Basri G., Mehtap S.'ye "Çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?" diyerek ölüm talimatı veriyor.

Çete üyeleri, ailelere yüksek meblağlar talep ediyor ve ameliyatlar için 150 bin TL gibi paralar istiyor.

Bir başka çete üyesi Hakan Doğukan T. ise çocuğun durumu hakkında bilgi vererek, "Satürasyonu ona kadar düşmüş, çok dayanmaz, ölürse başımıza da sıkıntı olacak" şeklinde konuşuyor.

Bu kan donduran konuşmalar, çetenin bebekleri bilerek ölüme sürükleyip kazanç sağlama planlarını açığa çıkardı. Gözaltına alınan çete üyeleri, bebeklerin yaşamlarını hiçe sayarak kazanç peşinde koşmuş ve Türkiye'yi sarsan bu olay, geniş çaplı bir soruşturma kapsamında ele alınarak kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar