Para verdiği kişiyi kendisinin yerine sınava soktu

Kamalı Haber, 25 Eylül 2024

A
A

Kasım ayında, sınava kendisi yerine para karşılığı başkasını sokan ve sınavdan önce ülkeden ayrılan üniversite öğrencisi, KKTC'ye dönüşünde yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Haspolat’ta meydana gelen evrak sahteleme suçundan tutuklanan A.R.B. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polis, zanlının 06 Kasım 2023 tarihinde Haspolat'ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'nde "Turizm Araştırma Metotları" sınavına O.O.O.’nun kendisinin yerine sınava girmesini için para verdiğini ve onun yerine imza atmasını sağladığını ve O.'nun sınav kağıdı ve yoklama listesine imza atmak suretiyle evrak sahtelediğini söyledi.

O.'nun imzaladığı yoklama listesi ve sınav kâğıdının emare olarak alındığını belirten polis, 13 Kasım 2023 tarihinde olayın polis bilgisine gelmesine müteakip zanlı O.O.O.'nun tutuklandığını ifade etti.  

Polis, A.R.B.’nin 20 Ekim 2023 tarihinde KKTC'den çıkış yaptığı tespit edildiğinden dolayı aleyhinde derdest emri temin edildiğini ve zanlının 22 Eylül'de Ercan Havaalanı'ndan KKTC'ye giriş yapacağı sırada tutuklandığını kaydetti.

Soruşturmanın devam ettiğini belirten polis memuru, okulun sisteminde inceleme yapılacağını belirterek, 2 gün ek süre istedi. 

Mahkeme, talebi onayladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar