Sağlık çalışanları görevden uzaklaştırıldı, bebeğin ölümü araştırılıyor

27 Ekim 2024

A
A

Sağlık Bakanı Dinçyürek, 20 günlük bebeğin ölümüyle ilgili hem bakanlık hem de polis tarafından soruşturma başlatıldığını belirterek, vardiyada görevli sağlık çalışanları görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

ZgotmplZ

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Acil Durum Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde dün yaşanan bebek ölümüyle ilgili bir açıklama yaptı. Dinçyürek, üzücü olayın kendisine dün öğleden sonra bildirildiğini belirterek, hemen ardından bakanlık ve hastane yetkilileriyle acil bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Olayın detaylı bir şekilde araştırılması için başhekim yardımcısının görevlendirildiğini ifade eden Dinçyürek, aynı zamanda olayın polise intikal ettiğini ve hem bakanlık hem de polis tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu. Dinçyürek, “Hayatını kaybeden bebeğimize yarın otopsi yapılacak, diğer bebeklerimizin sağlık durumu da yakından takip ediliyor” dedi.

Bakan Dinçyürek, vardiyada görevli sağlık çalışanlarının olay aydınlatılana kadar görevden el çektirildiğini belirtti ve “Çocuklarımızın güvenliği ve sağlığı için her türlü tedbiri alarak bu süreci büyük bir titizlikle yürütmekteyiz” ifadesini kullandı. Soruşturmaların sonucunda sorumluluğu tespit edilen kişilere yönelik gereken işlemlerin yapılacağını da ekledi.

Bakan Dinçyürek, birkaç saat içinde ailelerle birebir görüşüp onları doğru şekilde bilgilendireceğini vurgulayarak, kamuoyunun da şeffaf bir şekilde bilgilendirilmeye devam edileceğini söyledi. Vefat eden bebeğe Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar