Şahali "İhbar var" dedi: Telefonu bırakalım, oy verme salonunun kapısını açık bırakalım

18 Ekim 2024

Güncelleme: 18 Ekim 2024

A
A

Şahali, ihbar aldıklarını belirterek, oylama sırasında herkesin telefonlarını divana teslim etmesini ve oy verme salonunun kapısının açık kalmasını önerdi. UBP bunu kabul etmedi.

ZgotmplZ

Başkanlık divanı seçimleri gündemiyle toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda oylama öncesi oy gizliliğine ilişkin tartışmalar yaşandı

Söz alan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Grup Başkan Vekili Erkut Şahali, 12 gün önce başlayan sıradan bir idari işlem sayılan Başkanlık Divanı seçiminin 12 günde tamamlanamadığını belirtti.

Şahali, oy verme usulüne ilişkin uyarıda bulunarak, seçimlerin gizli oy açık sayım şeklinde gerçekleşeceğini dile getirerek, “gizli oyların, kime oy verildiğini kanıtlama amacıyla gizli olmayacağına yönelik ihbara dayalı güçlü şüpheler bulunduğunu” söyledi.

Erkut Şahali, bu iddiaların ortadan kalkması adına telefonların divana teslim edilmesini ve oyun gizliliğine halel getirilmeyecek şekilde oy verme odasının kapısının açık bırakılmasını talep etti.

Seçim sırasında verilen oyların bir komisere gösterileceği şeklinde bazı iddialar bulunduğunu söyleyen Şahali, “Son derece güçlü bir şaibe altındasınız oyun güvenliğini sağlama sorumluluğu altındasınız.” dedi.

Erkut Şahali ayrıca bir önceki oylamada olduğu gibi bugün de Hasan Küçük'ün katiplik yapmasını istemediklerini kaydetti.

UBP KARŞI ÇIKTI

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Grup Başkanı Vekili Sunat Atun, telefonların bırakılacağını ancak kapının açık kalmasının mümkün olmadığını, başbakanın odasının ise açılabileceğini ve oradan istenen deneyimin yapılabileceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar