Sahte vekalette 3'lü sacayağı: Biri sattı, biri koçanları istedi, tapu memuru verdi

Kamalı Haber, 15 Ekim 2024

A
A

Sahte vekaletle 3 taşınmaz satma olayında birlikte hareket ettikleri tespit edilen biri tapu memuru üç zanlıdan sabıkalı olanın 200 bin TL, diğerlerinin 50 bin TL nakdi teminat şartıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen evrak sahteleme, sahte evrakı tedavüle sürme ve sahtekarlıkla kayıt temini suçlarından tutuklanan Lefkoşa Tapu Dairesi çalışanı zanlı Ö.G., E.Y. ve S.Ö., yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Mesele ile ilgili soruşturmayı yürüten polis memuru mahkemede olguları aktardı.

Zanlıların, 3 Eylül 2024 tarihinde Lefkoşa Tapu Dairesi'ne sahte vekaletname sunularak, Lefkoşa’daki Shafer isimli şirkete ait taşınmazın satılmasıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandığını belirten polis, "zanlıların ortak hareket ederek, 3 ayrı sahte belgeyle 3 ayrı malı sattıklarının tespit edildiğini" söyledi.

ÜÇ SATIŞTA 640 BİN STERLİN

Polis, ilk satışın 27 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştiğini, E.Y.’nin Gönyeli’deki bir evi de sahte vekâletle 50 bin sterline sattığını, vekaleti ise Güzelyurt Tapu Dairesi'nde tedavüle sürdüğünü; ikinci satışın ise Balıkesir’de bir arsa olduğunu, Y.'nin temin ettiği sahte vekaletle arsanın 20 Ağustos 2024 tarihinde 70 bin sterline satıldığını; üçüncü satışın ise 3 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştiğini, Y.’nin Lefkoşa Tapu Dairesi'ne Shafer isimli şirketten yetki aldığına dair sahte vekalet sunarak, şirkete ait arsayı 520 bin sterline sattığını belirtti.

Zanlının bu satıştan ödemeyi çekle aldığını, çek Shafer şirketi adına olduğu için, zanlının şirkete ait kaşeyi kullanarak, döviz bürosundan 658 bin 750 euro aldığını söyleyen polis, E.Y.'nin bu paradan 43 bin euro alarak, 2 adet araç satın aldığını, mal sahibine ise 177 bin euro verdiğini açıkladı. 

KAYIP KOÇAN BAŞVURUSU YAPILDI... MEMUR ORİJİNAL KOÇANLARI VERDİ

Deneyimli polis memuru, tüm zanlıların birlikte hareket ettiğini, S.Ö.’nün tapu dairelerine kayıp koçan başvurusunda bulunduğunu, Ö.G.’nin ise talep edilen koçanların orijinallerini verdiğini ve karşılığında para aldığına dair iddialar olduğunu belirtti.

GÖRÜŞME VE YAZIŞMALARINI SİLDİLER

25 gün önce başlayan soruşturma kapsamında 23 Eylül'de ilk E.Y.'nin tespit edilerek, evinde ve iş yerinde yapılan aramada 55 bin TL ve 24 bin 870 TL para bulunduğunu, S.Ö.’nün ise 26 Eylül’de tutuklandığını, ofisinde 3 bin 190 sterlin, 6 bin 265 dolar ve 10 bin TL para ele geçirildiğini belirten polis, yapılan soruşturma sonucu 3 zanlının birbirleriyle olan tüm görüşmeleri, mesajları ve yazışmaları sildiklerinin görüldüğünü ve silinen verilerin geri getirilmesi için uzmanların çalıştığını kaydetti.

"ARAŞTIRMA FARKLI İLÇELERDE DEVAM EDİYOR"

Polis, sahte evraklarla ilgili incelemelerin devam ettiğini, birçok ilçede tapu dairelerinde araştırma yapıldığını, birçok kamera görüntüsü incelediklerini, E.Y.’nin çeki bozdurduğu gün S.Ö. ile bir araya gelip 15 dakika araçta oturduklarının belirlendiğini açıklayarak, soruşturmanın geniş çaplı ve farklı ilçelerde devam ettiğini, ancak zanlıların araştırmalarının geri kalan kısmına etki edemeyeceklerini söyledi.

SABIKALI E.Y. DAHA ÖNCE KAÇMIŞ

E.Y.’nin 2018'de sahte evrak suçlarından 7 yıl hapse mahkum edilerek cezaevine girdiğini, 2025’te tahliye olması gerekirken, 2020’de şartlı tahliye olduğu bilgisini veren polis, zanlının daha önceki suçtan aranırken, yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs’a kaçtığı görüldüğünden, serbest kalması halinde kaçabileceğini ifade ederek, tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep etti.  

Polis, zanlının tutuklandığı gün aracında havlu, diş fırçası ve yedek hazır çanta bulunduğunu da belirterek, diğer zanlıların ise sabıkaları olmadığını, uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKLU YARGIYA İTİRAZ ETTİ, 3 KEFİL DİNLENDİ

Zanlı E.Y.’nin tutuklu yargı talebine itirazı üzerine uzun soluklu duruşma gerçekleştirildi ve mahkemeye 3 kefil dinletildi. Kefillerin dinlenmesinin ardından mahkeme, teminat kararını vermek üzere 14.45’e kadar duruşmaya ara verdi.

İKİSİNE 50, DİĞERİNE 200 BİN TL TEMİNAT VE 4 GÜN POLİSE GİTME ŞARTI

Yargıç Nuray Necdet, S.Ö. ile Ö.G.’nin yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, 50’er bin TL nakit teminat yatırmaları, her biri için KKTC vatandaşı muteber 3 kefilin birer milyon TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün en yakın polis karakoluna gitmeleri şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Yargıç, E.Y.’nin 200 bin TL nakit teminat yatırması ve 3 kefilin birer milyon TL kefalet imzalaması ve haftada 4 gün karakola gitmesi ve yurt dışına çıkış yasağı şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar