Şampiyon Melekler'e "adalet" için, 3 dakika ışıklar söndürüldü

14 Ekim 2024

Güncelleme: 15 Ekim 2024

A
A

22 Ekim Salı günü dördüncü duruşması görüşülecek İsias Otel davasına kadar "Adalet için 3 dakikalık karanlık" eylemine, bu akşam 20.00- 20.03 saatleri arasında ışıklar söndürülerek başlandı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

22 Ekim Salı günü dördüncü duruşması görüşülecek İsias Otel davasına kadar "Adalet için 3 dakikalık karanlık" eylemine, bu akşam 20.00- 20.03 saatleri arasında ışıklar söndürülerek başlandı.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman’da 22 Ekim Salı günü görülecek İsias Otel davası öncesinde "ışıkların kapatılması eylemi" başlattı.

Dernek, 14-22 Ekim tarihlerinde her akşam 20.00-20.03 saatleri arasında adalet için ışıkların kapatılması çağrısında bulundu.

Adalet talebini duyurmak ve depremde yaşamını yitirenleri hatırlatmak için düzenlenecek eylem, toplumun da dikkatini faciaya çekme amacını taşıyor.

Eyleme, Cumhuriyet Meclisi , Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) de destek ışıkları söndürerek destek verdi.

CTP Parti Meclisi toplantısında ışıklar söndürüldü.
Cumhuriyet Meclisi,  "Adalet için 3 dakikalık karanlık" eylemine destek verdi.
 
Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Fazilet Özdenefe, son zamanlarda Meclis’te yaşanan gerilim ne olursa olsun Isias Davasının siyasetin çok ötesinde bir konu olduğunu söyledi.
 
Meclis’te yer alan tüm partilerin Isias davasında adalet için tam bir görüş birliğinde olduğunu anımsatan Özdenefe, Meclis Yönetimi ve Milletvekilleri olarak yapılan eyleme destek verdiklerini kaydetti.
 
Gerek Cumhuriyet Meclisi gerek ise konuyla ilgili oluşturulan komitenin 22 Ekim’de gerçekleşecek duruşmayı yakından takip edeceğini ifade eden Özdenefe: “Adalet arayışına desteğimiz devam edecektir” dedi.
 
 

TDP Parti Meclisi toplantısında, “Adalet İçin 3 Dakika Karanlık” eylemine destek verildi.

İSİAS OTEL DAVA SÜRECİ

6 Şubat 2023'te Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli depremler sırasında Gazimağusa Türk Maarif Koleji Yıldız Kız ve Erkek Voleybol kafilelerinin konakladığı Adıyaman'daki İsias Hotel yıkılmıştı. Oteldeki 39 kişilik kafileden, 3 veli ve 1 öğretmen kendi imkanlarıyla enkazdan sağ kurtulurken, 26 öğrenci, 4 öğretmen ve 5 veli olmak üzere 35 kişi yaşamını yitirmişti. Otel enkazında toplam 72 kişi hayatını kaybetmişti.

2 Ocak 2024 tarihinde Adıyaman 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan İsias Otel davasında 3’ü tutuklu 11 sanık yargılanıyor. Davanın 4’üncü duruşması 22 Ekim tarihinde görülecek.

Adıyaman 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Haziran'daki dava duruşmasında, raporlara itiraz eden tarafların talebi üzerine yeniden karot örneği alınarak İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

Bu kapsamda, aralarında bilirkişilerin de bulunduğu heyet, 4 Eylül ve takip eden iki günde otel enkazının bulunduğu alanda inceleme yapmıştı. Alınan karot örnekleri, tutanaklarla detaylı inceleme için üniversite heyetine teslim edilmişti. Alınan numunelerle ilgili hazırlanacak raporlar, mahkeme heyetine sunulacak.

28 Mayıs günü de İsias Otel'in yıkılmasında sorumlulukları bulunan kamu görevlilerinin yargılanması için ilk adım atılmış, Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, Adıyaman Belediyesi’ndeki kamu görevlileri ile ilgili soruşturma izni vermişti.

Yapı ruhsatında imzaları bulunan ve sorumlulukları tespit edilen Adıyaman Belediyesi’nin ilgili dönemlerdeki, "ruhsat büro teknisyeni", "ruhsat büro şefi", "imar müdürü" ve "belediye başkan yardımcısı" olmak üzere, hayatta olan 4 kişi aleyhinde soruşturma izni verilirken, bu soruşturma, İsias Otel dava dosyasından ayrı yürütülecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar