Serdar Denktaş, Hun Türk Kurultayı'nda konuştu

31 Mayıs 2024

A
A

İstanbul'da düzenlenen Hun Türk Kurultayı’na onur konuğu olarak katılan Serdar Denktaş konuşmasında, kültür ve dil birliğinin gelişmesine vurgu yaptı.

ZgotmplZ

Eski bakanlardan Serdar Denktaş, onur konuğu olarak davet edildiği Hun Türk Kurultayı’na katıldı. 2024 Türk-Macar Kültür Yılı kapsamında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde düzenlenen Kurultay’da, Türk devletlerinin birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yapıldı.

Serdar Denktaş, Kurultay'da yaptığı konuşmada, Turan anlayışının modern çağda at binip kılıç kuşanmak yerine, Türk devletlerinin ortak değerlerle hareket etmesiyle; ekonomik, kültürel ve sportif alanlarda iş birlikleri geliştirilmesiyle gerçekleşeceğini belirtti.

Denktaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Türk dünyası gerçekten bir araya gelirse kültür birliğini, dil birliğini, ekonomik iş birliklerini geliştirirse işte o zaman birlik olmamızın değerini görmüş olacağız. O zaman dünya bizi yeniden el üstünde tutmaya başlayacak. Bunun sonunda da Türk devletleri olarak geleceğimiz çok daha parlak olacaktır."

Denktaş, ayrıca Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Biro'ya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni temsilen kendisini davet ettiği için teşekkür etti. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar