Sinan Ateş cinayetinde 10 kişiye tahliye

5 Temmuz 2024

Güncelleme: 5 Temmuz 2024

A
A

Sinan Ateş cinayeti davasında mahkeme tutuklu 22 sanıktan 10'unu tahliye eti. 15 talepten 14'üne ise ret kararı verdi. Karara tepki gösteren Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ise, '' Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar'' dedi.

ZgotmplZ

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanıklı davanın beşinci celsesi Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülmeye başlandı.

Duruşmaya sanıklar, taraf avukatları, müşteki Ayşe Ateş ve yakınları katılıdı.

Duruşmanın ilk günlerinde sanık savunmaları ve taraf avukatlarının beyanları alınarak tamamlandı. Dünkü duruşmada müştekiler Ayşe Ateş, Saniye Ateş, Selma Kazanç, Sevda Ateş Yörükoğlu ve olay sırasında yaralanan Selman Bozkurt'un ifadeleri dinlendi.

MAHKEME ARA KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, beş gün süren tanık ve sanık beyanlarının dinlenmesinin ardından bugün 14.00'te ara kararını açıkladı. Tutuklu 22 sanıktan 10'unun tahliyesine karar verildi. Tahliye edilen sanıklar arasında Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy ve Alper Atay yer aldı. Ayrıca, Ateş ailesinin avukatlarının birçok talebi, özellikle MHP'li Serdar Öktem'in HTS kaydının alınması ve Tolgahan Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alınması talebi reddedildi. Duruşma 19 Temmuz 2024 tarihine ertelendi.

CHP'Lİ TANAL YİNE SALONDAN ÇIKARILDI

Mahkeme başkanı, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal'ın duruşma sırasında mahkeme başkanına sataştığı gerekçesiyle salondan çıkarıldığını hatırlatarak, Tanal'ın bu celsede de salonda olduğunu belirtti ve salondan çıkarılmasını istedi. Tanal, bunun üzerine salondan ayrıldı.

DURUŞMADA TANIK İFADELERİ

Tanık motokurye Yusuf Mert ifadesinde, olay günü hızlı motosiklet kullanan ve plakasının bir kısmı bantlanmış bir motosiklet gördüğünü belirtti. Tanık Yavuz Süleymanoğlu, Aytaç Ataç’ın işlettiği dükkanda bulunduğunu ve Sinan Ateş'in öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi. Tanık Gönül Ergin ise SEGBİS ile bağlanarak silahlı bir kişinin kasklı birinin arkasına binerek kaçtığını gördüğünü anlattı.

TANIK AHMET KEÇİK'İN İFADESİ

Tanık Ahmet Keçik, Sinan Ateş’in saldırı anında hedef alınarak vurulduğunu belirtti ve Ateş'in belindeki silahı alarak kendini savunma ihtiyacı hissettiğini ifade etti. Silahlı şahsa hedef almadan ateş ettiğini ve Ateş’in çok kan kaybettiğini belirterek ambulansın gelmesini beklediğini söyledi.

DİĞER TANIK İFADELERİ

Tanık Gökhan Türkmen, Alper Atay ile ilgili otel odası talebine ilişkin ifadelerde bulundu ve önceki ifadesinde yanılmış olabileceğini belirtti. Türkmen, olayla ilgili detaylı bilgiye sahip olmadığını söyledi.

Duruşma süresince, sanık ve tanık beyanlarının yanı sıra müştekilerin ifadeleri de alınarak mahkeme süreci devam etti. Bir sonraki duruşma 19 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak.

AYŞE ATEŞ: ÇİZDİĞİNİZ O ÇERÇEVEYİ PARAMPARÇA EDECEĞİM

Duruşma sonrası açıklama yapan Ayşe Ateş ise karar oldukça öfkeliydi. Duruşma için Kumpas Tiyatrosu ifadesini kullanan Ayşe Ateş şunları söyledi: 

"Burada dudağımdan dökülecek her sözün adalet dilenen her kes adına adına kayda geçmesini istiyorum.

Sincan yerleşkesinde 5 gün boyunca sanıkların siyasi bir cinayeti alacak verecek anlaşmazlığına indirgeme kumpas tiyatrosu bugün sona erdi.

Kapsadığı şüpheliler ve şüpheliler arasında bağlar ve deliler bakımından bütünüyle ilişkili olmasına rağmen iki dosya var. Bu yüzden Sincan'da yapılan bu yargılamaya eksik iddianameli yarım yargılama diyoruz.

Alınan her kararı hukuki olarak eksik bulduğumuzu halkımıza beyan ediyoruz. 

Dosyaya bakan savcılar hakkında FETÖ'cü oldukları gerekçesiyle HSK'ya suç duyurusunda bulunuldu. Bunu en büyük dayanağı da torbacı dedikleri sanıkların beyanlarıydı. Düne kadar eksik iddianameyi beğenip bize nispet yapanlar bunu beğenmez oldu.

Bu olayı FETÖ yaptı diyerek kapatmak istiyorlar. Tezgahı açmışlar. Aksi beyanlarınızı FETÖ'yü, FETÖ'cüleri savunmak olarak pazarlıyorlar.

Aslında diyorlar ki 'Biz ne diyorsak onu kabul edecek, çizdiğimiz çerçevenin dışına çıkmayacaksınız. çıkarsan seni mahvederiz.'

Çıktım, çıkıyorum, çıkacağım herkes bunu böyle bilsin çizdiğiniz o çerçeveyi de paramparça edip ayaklarınızın altına atacağım."  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar