"Siyasi rant için çocukların geleceği ile oynanıyor"

18 Eylül 2024

Güncelleme: 18 Eylül 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, siyasi rant için çocukların geleceği ile oynamanın kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, tek derdi seçim olan bir kesim olduğunu savundu.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, eğitimde fırsat eşitsizliği ve birçok sorun olduğunu belirterek,  "Gamsız, tek derdi seçimde bir şey olmanın derdini yaşayan bir kesim var." dedi.

Erhürman, bugün CTP Genel Merkezi'nde ülkede eğitim alanında yaşanan krizlerle ilgili açıklamalarda bulunmak üzere basın toplantısı düzenledi.

Okulların açılmama kararının 3'üncü gününde olduklarını belirten Erhürman, "Tek sorun erteleme olsaydı keşke." dedi.

Erhürman, eğitimde fırsat eşitliğinin bir ihtiyaç olduğuna vurgu yaparak, bunun toplum ve çocuklar üzerinde yaratacağı olumsuzlukları can sıkıcı olarak niteledi.

Kamu okullarında tam gün eğitime geçilmesini beklerken okulların açılışının ertelenmesinin tahammül sınırlarını zorladığını kaydeden Erhürman, okullardaki çalışmalara ilişkin istatistiki bilgileri de paylaştı.

6 Şubat'tan bu yana yapılan çalışmalarda, 28 okulun kullanılamaz durumda olduğunun tespit edildiğini, 20 okulda güçlendirme çalışması yapıldığını ve 8 okulda tadilatın devam ettiğini ifade eden Erhürman, çalışmalar için 294 sınıfın boşaltılarak, 218 konteyner sınıf kurulduğunu aktardı.

"NÜFUSU HESAPLAMAZSAK KONTEYNER SINIFLAR ARTACAK"

Erhürman, ayrıca Lefkoşa'da iki yeni okulda da prefabrik sınıflar olduğuna dikkat çekerek, bunun yalnız depreme dayanıklılık meselesi olarak yorumlanamayacağını, bu durumun hesaplanamaz nüfus akışı nedeniyle yaşandığını kaydetti ve "İddia ediyorum nüfusu hesaplamazsak bu prefabrik sınıflar geçici olmayacak, sayıları daha da artacak." dedi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, ilkokullara 240 geçici öğretmenin atanmasının beklendiğini, 10 özel öğretmen ihtiyacının bulunduğunu belirterek, "İktidar, belki bin 240'a atama sözü verdiği için kurultayın geçmesini bekledi." diye konuştu.

Lefkoşa'daki okulların sınıflarında öğrenci sayısının 40'a çıktığını ileri süren Erhürman, pandemiden bu yana olan nüfus artışına dikkat çekti.

Erhürman, anadili Türkçe olmayan öğrenci meselesine de değinerek, ücretli olan kurs ve sınavları geçemeyen çocukların durumunu sorguladı ve "Bu çocukların okula gitmemesi kabul edilemez. Bu bizi içeriden çürütüp, çökertecek noktaya götürecek." dedi.

İfade edildiği gibi 23 değil yalnız 8 okul yapıldığını, bunları DA iş insanlarının yaptırdığını, 8 okulda da iş insanları ve belediye katkılarıyla sınıfların yapıldığını söyleyen Erhürman, devlet bütçesinden sadece 4 okul yapıldığını, bunların 2'sinin de 2020 yılında yapıldığını ileri sürdü.

Erhürman hükümete, "Önceliğiniz ne, bütçe ile okul yapmak mı, partizanca harcamalar yapmak mı?" diye sorarak, siyasi rant için çocukların geleceği ile oynamanın kabul edilemeyeceğini vurguladı.

İfade ettiklerinin hiçbirinin eğitim ve öğretimin kalitesiyle alakalı olmadığını kaydeden Erhürman, "çocukların Türkçe cümle bile kuramadıkları" eleştirisinde bulundu.

Erhürman, kamu okullarının arasında dahi fırsat eşitsizliği olduğunu belirterek, "Gamsız, tek derdi seçimde bir şey olmanın derdini yaşayan bir kesim var." dedi.

CTP olarak söylediklerinin gerçekleştiğini, ancak söyledikleri çıktığında mutlu olmadıklarını kaydeden Erhürman, "Tek bir çare var; bu zihniyet gidecek. Dünya umurlarında değil." ifadelerini kullandı.

Erhürman, 21 eğitimci ile 55 toplantı ve 2 çalıştay yaptıklarını, parti meclisinden geçtikten sonra bu çalışmayı açıklayacaklarının bilgisini vererek, "Çocuklarımızdan geçmemiz mümkün değil." dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar