Sucuoğlu 5 yıl önce verdiği sözü tekrarladı: Güzelyurt Hastanesi’ni bitireceğiz!

18 Ocak 2022

Güncelleme: 18 Ocak 2022

A
A

UBP Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu, “Anavatan’dan gelen suyu, toprağa en yakın zamanda biz kavuşturacağız” dedi.

ZgotmplZ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı, Başbakan Faiz Sucuoğlu ve milletvekili adayları Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğine katıldı.

Sucuoğlu, Güzelyurt için yeni yatırımları gündeme getirerek, “Güzelyurt Hastanesi’ni biz başlattık biz bitireceğiz. Anavatan’dan gelen suyu, adı üzerinde bu güzel toprağa, en yakın zamanda biz kavuşturacağız” dedi.

Her zor dönemde, UBP’nin kor ateşten gömleği giymekten çekinmediğini söyleyen Sucuoğlu, mükellefiyetlerini yerine getirdiklerini belirtti.

Anavatan Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olduğuna işaret eden Sucuoğlu, 23 Ocak’taki seçimin çok önemli olduğunu, gelecek nesillere bırakılacak, kendi ayakları üzerinde duran bir ülke, istikrarlı bir hükümet için UBP’ye mühür vurulması gerektiğini söyledi.

Sucuoğlu, “Bu halk bize bu görevi verecek ve biz de 5 yıl boyunca hiç durmadan, çalışarak halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.

2017'DE TEMELİ ATILMIŞTI...

27 Şubat 2017 tarihinde Kutlu Adalı Bulvarı üzerinde yer alan Güzelyurt Sivil Savunma Teşkilat Binası yanına inşa edilecek Güzelyurt Hastanesi’nin temeli Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün de katılımıyla atılmıştı.

SUCUOĞLU'NDAN 2017'DE BİTECEK SÖZÜ...

Dönemin Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Hastaneyi Aralık ayı sonuna kadar bitireceğimizin sözünü verdik. Sözümüzü tuttuk. Bazı sıkıntılar nedeni ile iki aylık bir gecikme söz konusu oldu. Geçen hafta müteahhit ile yaptığımız imza töreninde kendisinden 3 ay erken bitireceğine dair söz aldık. Yani 12 aylık bir süreyi bize 9 ayda teslim edeceği yönünde söz vermiştir. Dolayısıyla bu iki aylık dönem artı bir ay da bizden üç ay öncesi biz birinci etap dediğimiz karkas bölümünü bitirmiş olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

PİLLİ HAZİRAN 2020'DE MÜJDELEMİŞTİ...

10 Haziran 2020 tarihinde Sağlık Bakanı Ali Pilli Güzelyurt’ta inşaası devam eden hastane binasında incelemelerde bulunmuş, hastanenin bu yıl içinde tamamlanacağını açıklamıştı.

Bakan Pilli, 2020 yılının KKTC için sağlık yılı olacağının sözünü verdiğini de söyleyerek, bu yıl içinde hastanenin bitirilmesi için ihalesine çıkılacağının müjdesini de vermişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar