Süt İmalatçıları Başkanı'ndan eylemcileri ve CTP'yi kızdıracak sözler

23 Mayıs 2024

Güncelleme: 23 Mayıs 2024

A
A

Hayvan Üreticilerine tepki gösteren Süt İmalatçıları Başkanı Mahmut Erden, hakkımızı istiyoruz diye başlanan eylemin Kıbrıs’ta barış engellenemez diye sürebileceğini söyledi. Erdem, CTP Genel Başkanı Erhürman'ı pahalılıktan şikayet etmekle suçladı.

ZgotmplZ

Hayvan üreticilerin çiğ süte daha fazla zam yapılması ve ithal et kararının iptal edilmesi için pazartesi günü başlattığı eylem sürüyor.

Sendikalar ile Çiftçiler Birliği'nin de destek verdiği eylem kritik bir aşamada. Dün yapılan toplantıda hükümete yarına kadar süre vererek ülke genelinde genel greve gideceklerini açıklamışlardı.

SÜT İMALATÇILARI BİRLİĞİ BAŞKANI ERDEN'DEN SERT ELEŞTİRİ

Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Mahmut Erden, eylemlere yönelik eleştiriler yönelterek, birçok yanlışta ısrar edildiğini belirtti ve devletin kasaba değil, hayvancıya narh koyması gerektiğini savundu.

Süt İmalatçıları Birliği Başkanı Mahmut Erden.
''DOLAR GERİLEDİ, HAYVAN FİYATI 2'YE KATLANDI''

Erden, hayvan üreticilerinin hayat pahalılığı ödeneklerinden memurlardan önce yararlandığını, yem fiyatlarının artmadığını ve doların gerilediğini ancak canlı hayvan fiyatlarının yılbaşından bugüne yüzde 100 arttığını ifade etti. 

İTHAL PEYNİRE NEDEN SES ÇIKARMIYORLAR

Her zam talebinde bulunulduğunda Tarım Bakanlığı önünde eylem yapılmasına tepki gösteren Erden, hayvancıların ithal peynir konusunu neden gündeme getirmediklerini sorguladı. İthal peynir nedeniyle iç piyasadaki imalatçıların otellere kendi peynirlerini satamadığını ve bu yüzden ithal peynirle rekabet edemediklerini belirtti.

SÜTE 3 TL ZAM YAPILIRSA, SEKTÖR ÇÖKER

Süte yapılacak 3 TL daha zammın eylemleri sonlandırabileceğini ancak bu durumda süt imalatçılarının zarar göreceğini belirtti. Süte zam yapılmasının, en büyük ihraç kalemi olan hellim ve diğer süt ürünleri sektörünü çökerteceğini söyledi.

Hayvancıların sadece süt gelirleriyle maliyetlerini karşılamaya çalıştıklarını ancak et gelirlerini de hesaba katmaları gerektiğini belirten Erden, bu durumda maliyetlerin düşeceğinin bilimsel bir gerçek olduğunu ekledi.

CTP'Yİ ELEŞTİRDİ...

Erden, CTP Genel Başkanı Erhürman’ın iki ay sonra halkın önüne çıkıp et ve süt fiyatlarının yüksek olmasından nasıl şikayet edeceğini merak ettiğini ifade ederek, hayvancıların siyaseten kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Hayvan üreticilerinin eyleminin hak aramaktan çıktığını ve siyasi bir boyut kazandığını belirterek, bu durumun hayvancıların kamuoyu desteğini kaybetmesine yol açtığını söyledi.

Erden, “Hakkımızı istiyoruz diye başladılar, birlik mücadele dayanışma diye devam ediyorlar. Kıbrıs’ta barış engellenemez diye sürecek herhalde.'' dedi.

Mahmut Erden, bu ifadeleri, bugün BRT’deki bir programda kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar