"Tam bağımsız" aday Emrah Adaklı: Kaybedecek bir şeyim yok

16 Ekim 2024

Güncelleme: 16 Ekim 2024

A
A

Gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday adaylığını duyuran eğitim bilimci ve iletişimci Emrah Adaklı, MYK Haber'e hedef ve düşüncelerini anlattı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Eğitim bilimci ve iletişimci Emrah Adaklı, gençlerin ve çevresindeki kitlenin telkinleri ve desteği ile gelecek yıl yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kolları sıvadı, kendi tabiriyle “tam bağımsız” olarak aday olacağını açıkladı.

MYK Haber, Adaklı ile bir araya geldi, hedeflerini ve düşüncelerini dinledi.

Cumhurbaşkanlığı makamını simgesel bir merci olarak niteleyen Adaklı, bununla birlikte göreve geldiği takdirde, bu makamda çizilen profil dışında ciddi projeler yürütme çabası içerisine gireceğini söyledi.

Kaybedeceği bir şey olmadığını kaydeden Emrah Adaklı, şansını ise “Son gün belki farklı şeyler olabilir.” sözleriyle açıklıyor.

“Tam bağımsız” olarak seçime girmek istediğini vurgulayan Adaklı, bir başka partiden gelecek tekliflere de “Kimsenin kanatları altında olmak istemiyorum.” diyerek, şimdiden kapıyı kapatıyor.

Emrah Adaklı kimdir? Neden cumhurbaşkanı adayı? Şansını nasıl görüyor? Kıbrıs sorununa bakışı ne? Çözüm parametreleri değişirse ne yapar? Bir partinin adayı olur mu? KKTC seçmeni neden oy vermeli? Nasıl bir cumhurbaşkanı olacak?

Adaklı, tüm bu soruları içtenlikle yanıtladı:

EMRAH ADAKLI KİMDİR?

Emrah Adaklı 1981 yılında Adana’da doğdu. Lisans eğitimini burslu olarak kazandığı Yakın Doğu Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde 2007 yılında tamamladı. Aynı üniversitede Türk Dili Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini 4.00 yüksek şeref derecesiyle tamamlayarak Türk Dili Bilim Uzmanı unvanını aldı. Yeni Türk Dili Anabilim Dalı’nda doktora tez aşamasındaki eğitimi devam ediyor.

Yapı Kredi Yayınları Kitap-lık, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları Türk Edebiyatı, Varlık Yayınları Varlık, Dil ve Edebiyat Derneği Yayınları Dil ve Edebiyat, Hece Yayınları Hece, Server Vakfı Yayınları Edebiyat Ortamı, Hayal Bilgisi dergilerinde köşe yazıları, incelemeleri, makaleleri ve eser tanıtım yazıları yayımlanmaktadır.

2011 yılında uluslararası hakemli Turkish Studies dergisinde, “Kütahyalı Abdurrrahman Fevzi Efendi’nın Mikyasu’l-Lisan Kıstasu’l-Beyan Adlı Eseri Üzerine Bir İnceleme” adlı makalesi yayımlandı. 2004-2007 yılı arası KKTC Yakın Doğu Üniversitesi’nde Adana Temsilcisi, 2007-2011 yılları ise Tanıtım Halkla İlişkiler Merkezi’nde Üniversite Temsilcisi, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Merkezi Müdür Yardımcılığı, Rektörlük Basın Danışmanlığı, bazı fakültelerin YÖK zorunlu Türk Dili derslerini ve bazı seçmeli dersler vererek Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. American Association for Higher Education & Accreditation tarafından “Yükseköğretim Uzmanlığı ve Student Coach Öğrenci Eğitim Danışmanı” olarak yetkilendirildi.

Aynı zamanda IJLA International Journal Language Academy’nin Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nü yürütmektedir.

Sırasıyla Girne Amerikan Üniversitesi’nde Yükseköğretim Uzmanı, Tanıtım ve Pazarlama Müdürü, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi Kurumsal İletişim ve Strateji Daire Başkanı ve Uluslararası Final Üniversitesi’nde Rektör Danışmanı görevlerini yürüttü.  

Aynı zamanda birçok banka ve şirketin işe alım mülakat komisyonlarında üyeliği vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar