Tatar, Avustralya'da görüştüğü her yetkiliyi değerlendiriyor

27 Mayıs 2024

A
A

Avustralya'da bulunan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sydney'de Avustralya Federal Milletvekili Dai Le ile bir araya geldi. Görüşmede Avustralya ile ikili ilişkiler ve Kıbrıs meselesi ele alındı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Sydney'deki temasları çerçevesinde Avustralya Federal Milletvekili Dai Le ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Milletvekili Le ile faydalı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve Sydney'de düzenlenen festivale de katıldıklarını belirtti.

Kıbrıslı Türklerin Başarıları: Tatar, Kıbrıslı Türklerin Avustralya'da özellikle inşaat sektöründe ve ülke ekonomisine katkıda bulunmada önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

BAĞLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ

Görüşmede, Avustralya ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin KKTC ile olan ulaşım ve diplomatik hizmetlerinin iyileştirilmesi konuları değerlendirildi.

Tatar, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yeni vizyonunu ve pozisyonunu dile getirerek, müktesep haklar, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statünün kabulü temelinde gerçekçi ve sürdürülebilir bir çözüm önerdi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Tatar’a, Uluslararası İlişkiler ve Diplomasiden Sorumlu Özel Danışmanı ve Dış Basın Sorumlusu Kerem Haser eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar