Tatar, Cumhurbaşkanlığı'nda bu akşam liderlerle bir araya geliyor

9 Ekim 2024

Güncelleme: 9 Ekim 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres'in daveti üzerine 15 Ekim'de New York'ta yapılacak "gayri resmi akşam yemeği" öncesi, bugün siyasi parti başkanları ile görüşecek.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis’te temsil edilen siyasi partilerin genel başkanları ile bu akşam bir araya gelecek.

MYK Haber'in edindiği bilgiye göre, Tatar, New York ziyareti öncesi liderleri bilgilendirecek ve fikir alışverişinde bulunacak.

Toplantının 17.00 gibi yapılacağı öğrenilirken, Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı'nın toplantıya katılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in’nin ev sahipliğinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’le, 15 Ekim akşamı New York’ta gayriresmi bir akşam yemeğinde buluşacak. 

Cumhurbaşkanlığı'ndan konuyla ilgili geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, gayriresmi akşam yemeğinin herhangi bir gündeminin olmayacağı ve iki liderin sosyal ortamda karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağı bildirilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar